Hírek

FTC–Pécs döntő lesz a Komjádi kupában

Vízilabda

2016. december 8.

A címvédő FTC-PQS és a PSN Zrt. együttese jutott be a Komjádi kupa döntőjébe, miután előbbi a ZF-Egert, utóbbi pedig a RacioNet-Honvédot győzte le az elődöntőben.

FTC–Pécs döntő lesz a Komjádi kupában

A BENU férfi Magyar Kupa négyes döntője előtt a Komjádi kupa végjátékának ad otthont a Tüskeuszoda, hiszen itt rendezték december 7-én az elődöntőket, s itt kerül majd sor egy héttel később a fináléra. 

Az első elődöntőben a legutóbbi két kiírást megnyerő FTC-PQS és a ZF-Eger csobbant vízbe. Bő egy perc után Vogel Simon góljával szerezte meg a vezetést az FTC, amely 2–2 után végig vezetett, ráadásul folyamatosan növelte a különbséget. Mindkét oldalon remekeltek a kapusok, az egri Csiszár Boldizsár 63 százalékkal védett, a ferencvárosi Vogel Soma pedig 77-tel! 

A harmadik negyed végén az Eger még feljött 5–4-re, de jött Szőke Benedek, valamint Gál Dávid, és visszaállította a háromgólos különbséget, s mivel az egrieknél nem akadt társa a három gólt szerző Korózs Benjáminnak, az FTC végül néggyel győzött, majd várhatta döntőbeli riválisát. 

Másfél órával később kiderült, a Fradi a Péccsel játszik majd egy hét múlva. A PSN Zrt. és a RacioNet-Honvéd csatája is 2–2-nél volt utoljára egyenlő. Ez volt az állás a szünetben, innen léptek el 7–2-re Drasko Gogov vezérletével a pécsiek. A harmadik negyed végén a Honvéd még feljött 7–4-re, utána azonban ismét a Pécs villant, 9–4-nél pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. 

FTC–Pécs döntő lesz tehát a Komjádi kupában, amelyre december 14-én kerül sor a Tüskeuszodában. 


Komjádi kupa, elődöntő 
FTC-PQS–ZF-Eger 9–5 (2–1, 3–2, 1–1, 3–1) 
Gólszerzők: Gál 3, Szőke 2, Vogel Simon, Fülöp R., Irmes M., Goschi, ill. Korózs 3, Magyar, Tamir 
(Teljes jegyzőkönyv: itt

PSN-Zrt–RacioNet-Honvéd 11–5 (1–2, 1–0, 5–2, 4–1) 
Gólszerzők: Gogov 4, Macsi 2, Csaba 2, Safrankó 2, Csacsovszky E., ill. Dömötör 2, Irmes P. 2, Reibel 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Forrás: www.waterpolo.hu  

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek