Hírek

Réfi Eszter irányításával sikeres a szakosztály

Aerobik

2017. január 2.

Az idei világbajnokságról Bali Dániel révén két ezüstérem is Pécsre került, valamint ugyanő megnyerte a világkupa-sorozatot egyéniben és párosban is.

Réfi Eszter irányításával sikeres a szakosztály
Egyre szebb sikerekkel büszkélkedhet tehát a PSN Zrt. aerobikszakosztálya, amelyet Réfi Eszter vezet – a korábbi kiváló versenyző edzőként is bizonyította rátermettségét.

– Csodálatos éve volt a szakosztálynak, talán a legjobb, amióta működik.
– Én is így gondolom. Az utóbbi három évben mindig léptünk előre egyet, s most valóban nagyon szép eredményeket értünk el – mondta Réfi Eszter, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. aerobik szakosztályának vezetőedzője.
 

– Melyek voltak a legszebb sikerek?
– A két világbajnoki ezüstérem mindenképpen ide kívánkozik: Bali Dániel egyéniben és párosban is második helyen végzett. Szintén remek eredmény, hogy a sportaerobik csoport, amelynek Bali és Mazács Fanni is a tagja, továbbá az aerodance csoport Fannival, valamint a Bali és a debreceni Hegyi Dóra alkotta páros is kvótát szerzett a jövő évi lengyelországi világjátékokra. Továbbá ott voltunk a világkupa-sorozat összes állomásán, amelynek végén Bali összetettben megnyerte az egyénit és a párost is – ilyenre magyar versenyző még nem volt képes! Szintén fontos előrelépés, hogy az utánpótlás is kitett magáért: két korosztályban is szereztünk érmeket a Szlovák, a Cseh és a Hungarian Openen is.

– Ha már az utánpótlás: nemrég Csonka Ferenc-díjat kapott a várostól az utánpótlás-nevelésben végzett kiváló munkájáért.
– A szakosztályban százötvenen sportolnak, folyamatosan bővül a létszám. Sok a kisgyerek, köztük akadnak nagyon ügyesek. Büszkék vagyunk rá, hogy mind a felnőtteknél, mind a junioroknál, mind az utánpótlás
2-ben lesz 2017-ben válogatottunk: előbbiben Bali és Mazács, a junioroknál Ákoshegyi Dóra, utóbbiban Bali Bianka.

– Úgy tűnik, nemcsak sportolóként ér a csúcsra, hanem edzőként is.
– Én már tízévesen eldöntöttem, hogy egyszer szeretnék edző lenni és egy egyesületet akarok irányítani. Amikor tizenhét voltam, már segédedzősködtem Katics tanár úr mellett, valamint jártam az óvodákba ovistornát tartani. Tényleg nagyon szeretem ezt a munkát, ez egy szerelem a számomra. Még akkor is, ha munka, s ez bizony azt jelenti, hogy nem mindig egyszerű, és nem mindig minden cukormázas.

– De biztos dolgoznak azért, hogy jövőre is hasonlóan édesen–finoman záruljon az év.
– Folyamatosan változik a sportág, s nekünk lépést kell tartanunk. Tervezzük már az új koreográfiákat, gyakorlatokat, ruhákat, zenéket, járunk továbbképzésekre, mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk. A következő szezonban még feljebb szeretnénk lépni egy picit, még több versenyzővel akarjuk képviseltetni a szakosztályt a nemzetközi porondon, és még több versenyzőt szeretnénk adni a válogatottakba.

Aerobik, futball, kézilabda  és asztalitenisz

A Réfi családban imádják a sportot. Réfi Eszter ugyebár az aerobik szerelmese – ezzel a sportággal mondjuk teljesen magára is maradt. Édesapja, László annak idején futballozott, csakúgy mint nagybátyja, Réfi Gábor, aki a PMSC színeiben az élvonalban brillírozott több mint száz meccsen. Édesanyja, Tiszai Margit kézilabdázott, míg a párja, Varga László asztaliteniszezik.

Forrás: www.bama.hu  

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán