Hírek

Kupagyőzelem és jótékonykodás után tévémeccs

Vízilabda

2017. január 4.

A téli pihenőben sem tétlenkedtek a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatának játékosai és vezetősége, a pólósok a hagyományoknak megfelelően idén is gondoltak azokra, akiknek nélkülözniük kell, január 14-én pedig TV-meccsen fogadja a PVSK a Vasast

Kupagyőzelem és jótékonykodás után tévémeccs

Eredményes őszt zártak a pécsi vízilabdázók, a felnőttgárda jelenleg 8 ponttal az alapszakasz A-csoportjának 6. helyén áll, a vezetőedző elégedett, sikerült a PSN Zrt. Sportiskolájában nevelkedett fiatalokat beépíteni a felnőttek közé, de messze még a szezon vége, ráadásul a középszakasz várhatóan az eddigieknél is nehezebb lesz.

- Azt gondolom, hogy amit a szezon elején célul tűztünk ki magunknak, azt eddig sikerült teljesíteni. Minden meccsre úgy megyünk, hogy meg akarjuk nyerni, ezt a mentalitást várom el a játékosoktól. Két csapat ugyan kimagaslik a mezőnyből, de ellenük is megálltuk a helyünket, így a bravúrok és a kisebb pontveszteségek tükrében azt mondhatom, látszik a játékosokon, hogy kezdenek érettebben vízilabdázni. Pécsett sok a tehetséges fiatal, ahogy ezt a Komjádi-kupán megszerzett győzelem is mutatja, nem ment egyik napról a másikra a beépítésük a felnőtt gárdába, de ebben a szezonban jóval kiegyensúlyozattabban teljesítenek a játékosok, mint korábban. A rutin és a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét. Természetesen a fiatalok mellé kellenek az idősebb, tapasztaltabb pólósok is, így teljes a kép. Az alapszakaszból még öt meccsünk van vissza, ebből négy találkozón van esélyünk a győzelemre, ha ezeket be tudnánk húzni, az nagyon szép eredmény lenne – árulta el lapunknak Lukács Gergely vezetőedző, aki csapatával gőzerővel készül a televíziós bemutatkozásra, hiszen a pécsi vízilabdázás történetében először kerül élőben a képernyőre a Vasút, az M4 Sport-on lesz látható január 14-én a  PVSK-Mecsek Füszért – Vasas Plaket összecsapás.

De Blasio Domenico szakosztályvezető is úgy látja, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét, egyre jobb eredményeket érnek el a vízilabdázók és ez csak a kezdet.

- Igyekszünk a háttérből mindent megtenni azért, hogy a játékosok zavartalan körülmények között tehessék a dolgukat. Hatalmas sikert értek el a fiatalok azzal, hogy a pécsi vízilabdázás történetében először megnyerték a Komjádi-kupát, majd jött az újabb örömhír: az M4 Sport élőben tűzi műsorára a Vasas elleni összecsapásunkat. Bízunk benne, hogy egyre többen megkedvelik majd a csapatot és a játékosokat és hamarosan plusz széksorokat kell majd betenni az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába annak érdekében, hogy minden szurkoló elférjen. Sok még a tennivaló, de azt gondolom, hogy jó úton haladunk – árulta el a szakosztályvezető, akit régről ismerhetnek az olvasók, hiszen tavaly még csapatkapitányként segítette a csapatot a medencében.

 

A kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila is büszke a pécsi fiatalokra

Remek teljesítménnyel, nyolc meccsből nyolc győzelemmel zárta a PSN Zrt. Sportiskola gárdája a Komjádi-kupát, így joggal büszkélkedhet a vezérigazgató is.

- Az elődöntőre babonából nem jöttem el, ugyanis a múltkor volt egy meccs, amelyen a lelátón ültem és kikaptunk. Nagyon nagy győzelmet arattak a fiúk, éreztem, hogy ebből aranyérem lesz, de az utolsó pillanatig izgultam értük. A jövőnk szempontjából kiemelt fontosságú, hogy ilyen sok fiatalt be tudunk építeni az idősebb korosztályokba is. Azért is fontos ez a siker, mert ezzel felhívhatjuk a figyelmet a vizes sportágakra is Pécsett, ami a kultúra mellett egyben a sport fővárosa is, hiszen a rengeteg kimagasló sportoló mellett nagyon sok a jó szakember is a városban – foglalta össze a siker kulcsát Sydney és Athén olimpiai bajnok vízilabdázója, a PSN Zrt. vezérigazgatója. 


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek