Hírek

Baranyai focibírók a legjobbak között

Labdarúgás

2017. január 11.

Az elmúlt néhány hónapban látványos eredményeket értek el a baranyai focibírók, az ország legjobbjai között immár nyolc név szerepel megyénkből.

Baranyai focibírók a legjobbak között

Január elsejétől Georgiou Theodoros a FIFA-keret tagja lett, Zierkelbach Péter pedig elutazhat az országos elittel a szokásos törökországi edzőtáborba.

Ha megnéznénk a legnépszerűbb foglalkozások listáját, a labdarúgó játékvezetőket valószínűleg nem az élmezőnyben találnánk, azonban a magyar sípmestereket szinte minden Európa- és világbajnokságon a legjobban teljesítők között találjuk. A Georgiou vezetéknév nem ismeretlen már a nemzetközi labdarúgás világában, Theodoros édesapja, Grigorisz több mint száz NB I-es mérkőzésen működött közre, emellett több nemzetközi találkozón is asszisztált.

– Nagy elismerés, hogy bekerültem a FIFA-asszisztensek közé, de ettől semmi sem változik, teszem tovább a dolgom. Mindent megteszek azért, hogy minél rangosabb mérkőzéseken vehessek részt, talán azt is mondhatom, hogy ez plusz motivációt ad a kemény edzésekhez és tesztekhez – árulta el lapunknak a mindössze 24 éves sípmester, aki hetente négy-öt tréninggel készül a meccsekre, emellett angolul is kiválóan beszél, ami persze feltétel a keretbe sorolásnál.

Az MLSZ Baranya megyei Játékvezető Bizottságának elnöke, Czakó Dénes büszke arra, hogy ilyen jól teljesítenek a kollégái.

– Jó érzéssel tölt el, hogy ilyen sok fiatal vívja ki magának a lehetőséget, hogy a hazai vagy akár a nemzetközi elit tagjává váljon, ráadásul vannak olyan kollégák is, akikre immár hosszú évek óta számítanak a rangadókon. Georgiou Theodoros mellett Zierkelbach Péter is szintet léphet, meghívták a szokásos téli törökországi edzőtáborba, így bekerült abba a szűk keretbe, akikből akár profi játékvezető is válhat a közeljövőben – árulta el Czakó Dénes, hozzátéve, hogy a február közepén induló játékvezetői tanfolyamra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A baranyai játékvezetőket az immár 12. országos sípmesterfesztiválon idén ugyan elkerülte a szerencse, egyetlen (a rendes játékidőben) veretlen csapatként (kétszer is döntetlen után büntetőkkel kikapva) a focitorna 13. helyén végeztek. A gólkirályi cím (Maml Zoltán) mellett a fair play díjat is elhozta a gárda, ráadásul Puhl Sándor záróbeszédében örömmel jelentette be, hogy 2018-ban Baranya megye, így várhatóan Pécs rendezi a közel 500 főt megmozgató fesztivált. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán