Hírek

Bemutatkozik: Mazács Fanni

Aerobik

2017. január 12.

Hetente jelentkező rovatunkban igyekszünk bemutatni a PSN Zrt. Sportiskola tehetségeit, az első anyagban az aerobikos Mazács Fanni mesél magáról.

Bemutatkozik: Mazács Fanni

Az első bemutatkozónkról sok jót tudunk mondani, hiszen amellett, hogy kiváló sportoló, fogorvosnak készül, így arról is kérdeztük, hogy a tanulást hogy lehet összeegyeztetni az élsporttal.

Olvassátok sok szeretettel Mazács Fanni bemutatkozását.

- Fogorvosnak készülsz, ami nyilván nagyon kemény és sok időt kell szánnod a tanulásra, hogy marad időd edzeni és versenyekre járni? Jó példája vagy annak, hogy a tanulást össze lehet egyeztetni a versenysporttal, mit ajánlanál a fiataloknak, akik azt gondolják, hogy a kettő együtt nem megy, hogy lehet megoldani?
- A versenysport és a tanulás összeegyeztetése valóban nem egy egyszerű feladat, rengeteg nehézség adódik belőle, mégis azt tudom mondani, hogy kivitelezhető. A szüleim mindig azt mondták, hogy első az iskola, csak aztán az edzés, így lényegében kénytelen voltam jól tanulni, mert mindig imádtam edzésre járni. Megtanultam beosztani az időmet és ma már alig jelent gondot a kettő összehangolása.

- Melyik volt eddig életed legjobb versenye és miért?
- Életem legjobb versenye... nehéz kiemelni egyetlen versenyt, mert mindegyikhez számtalan emlék fűződik. De ha mégis mondanom kell egyet, akkor a 2016-os koreai világbajnokságot mondanám. A sportaerobik és az aerodance csapat tagjaként is színpadra állhattam, ami hatalmas élmény volt, emellett a helyszín is különleges volt távol-keleti ország lévén, egy életre szóló élmény marad számomra.

- Melyik az az, eredmény, amire a legbüszkébb vagy?
- A legbüszkébb a junior páros bronzérmünkre vagyok, amit Bali Dániellel szereztünk 2012-ben. Ez volt az első komoly eredményem, és őszintén szólva meglepetésként ért.

- A család számodra nagyon fontos, miben tudnak ők segíteni neked akár a versenyzésben, akár a magánéletben?
- A családom mindig nagyon támogatóan állt mellettem. Kisebb koromban, amikor még nem mehettem egyedül edzésre, sosem jelentett gondot, ha épp havazott, vagy hétvégén korán reggel kellett menni, ha edzés volt, akkor edzés volt, mindig találtunk megoldást. A mai napig szorít értem az egész család minden versenyemen, ami persze óriási erőt ad.

- Mik a céljaid idénre?
- Idén elég sok nehéz feladattal állunk szemben. Májusban utazunk Portugáliába egy világkupára, majd júliusban lesz az év legfontosabb versenye, a Világjátékok. Szeptemberben pedig Európa-bajnokság Olaszországban.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán