Hírek

Komoly havazás várható Pécsen

2017. január 13.

Ahogy Páva Zsolt polgármester közleményében is áll, komoly havazás várható Pécs térségében pénteken, így néhány fontosabb információra mi is szeretnénk felhívni a figyelmet.

Komoly havazás várható Pécsen

Amennyiben valóban megérkezik az előrejelzésekben prognosztizált havazás és ónos eső, kérjük a Jégpálya kedves vendégeit, hogy indulás előtt nézzék meg a PSN Zrt. facebook-oldalát (www.facebook.com/pecsisport), a honlapot vagy nyitva tartásunkról érdeklődjenek a (72) 254-923 telefonszámon.Páva Zsolt polgármester közleménye:

 

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint Pécs térségében 10-15 centimétert meghaladó mennyiségű friss hó is lehullhat pénteken. Fokozott óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken. Ezért kérek mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, segítsük egymást! 

Az előrejelzések szerint pénteken déltől csak 1-2 fok lesz Pécs térségében a hőmérséklet, ami azt eredményezheti, hogy a lehulló hó megmarad, s időlegesen megnehezítheti a közlekedést. 

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól azt kértem, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon

Így összesen mintegy 300 ember vesz részt a mentesítésben váltott műszakban az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak. 

De nekünk is van dolgunk! 

Arra kérek mindenkit, hogy figyeljünk ebben a rendkívüli időjárásban is egymásra, szeretteinkre, segítsük a közlekedést azzal, hogy házunk előtt tisztítjuk a járdákat! Mindez közös érdekünk. A társasházakban élők a BIOKOM Nkft. honlapján (http://new.biokom.hu/tartalmak/Varosreszek) térképes formátumban is megtalálják, hogy mely járdaszakaszok tartoznak hozzájuk síkosságmentesítés tekintetében. 

Kérek minden autóvezetőt, hogy reggel csak az induljon útnak gépjárművével, aki magabiztosan vezet síkos utakon, kocsiján téli gumiabroncs van. Egyben fokozottan figyeljünk a parkolásnál arra, hogy a hókotrók munkáját ne akadályozzuk! 

A havazással, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetjük a www.met.hu oldalon. A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a Biokom Nkft. Mobilitási Központjának oldalán, a http://mobilitas.biokom.hu/hirek/aktualis webcímen találhatók. 

Vigyázzunk egymásra, segítsük egymást! 

 Üdvözlettel:

Páva Zsolt, Pécs polgármestere

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2021. január 21.

Hétvégén gyorskorcsolya Európa-bajnokság

Szinkronúszás 2021. január 19.

Online szerepeltek a szinkronúszók

2021. január 18.

Aktuális heti versenyek