Hírek

Lecsapott a fiatalság

Vízilabda

2017. január 15.

Nagy győzelmet aratott a Pécs a Vasas ellen

Lecsapott a fiatalság

A mecsekaljai gárda érett játékkal megtréfálta a Vasast a 10. forduló zárómeccsén.

 

A fiatal Pécs a rutinos Vasast fogadta a 10. forduló zárásaként a férfi Ob I-ben. Az angyalföldiek az őszi meccsen egyetlen góllal győztek, így nagy csatára lehetett számítani.

“Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a Vasas játékából. Remélem azt, hogy a TV-közvetítés a fiúknak egy plusz motivációt fog adni, hogy ország, világ előtt meg tudják mutatni, hogy adott esetben a Komjádi Kupa győzelem sem a véletlen műve volt. És hogy igenis, van Pécsen egy csapat, melyre érdemes odafigyelni” – fejezte be a napokban a vizipolo.hu-nak adott interjúját Lukács Gergely.

Rögtön az első támadásból megszerezte a hazai csapat a vezetést, Csacsovszky Alexnek adták be, aki ellentmondást nem tűrően tette el Jónás mellett. Horváth pedig kettőre hízlalta az előnyt, méghozzá akcióból. A Vasas hamar lefaragta a hátrányát, Koopman majd Babay vágott be egy-egy fórt. Az első negyed végén pedig 3-3-at mutatott az eredményjelző. A második nyolc percben sem álltak le a csapatok a gólgyártással, azaz a Pécs. 3-1-re nyerte ezt az etapot a mecsekaljai gárda, 7-4-re.

A fordulás után sem esett össze a fiatal Pécs, jól tartotta magát a csapat. Bár többször is feljött a Vasas két gólra, mégis közte néggyel mehetett pihenni a Pécs. 8-6 után Gogov és Csacsovszky Alex góljaival már 10-6 volt az eredmény. Az utolsó negyedben lehúzta a rolót Barát Ferenc, míg a mindössze 20 éves Opacak Toni is betalált, 11-6. A Vasastól még egy szépségtapaszra futotta, így a Pécs megszerezte harmadik győzelmét és életben tartotta felsőházi vágyait.

 

A férfi Ob I., 10. forduló:

PVSK Mecsek – Füszért-Vasas Plaket 11-7 (4-3, 3-1, 3-2, 1-1)
Gólszerzők: Gogov 3, Csacsovszky A. 2, Csacsovszky E. 2, Rakonjac 2, Horváth 1, Opacak 1 ill. Babay 2, Marnitz 1, Bóbis 1, Burián 1, Njegovan 1, Koopman 1

Gól/Büntetődobás: 1/1 ill. 1/1
Gól/Emberelőnyből: 5/10 ill. 5/10

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: Büszke vagyok a csapatomra. Volt egy jó kapusteljesítmény, elől pedig jól értékesítettük helyzeteinket. Remélem, hogy az eredmény doppingolni fogja a játékosaimat. Fantasztikus volt a hangulat, megmutattuk, hogy Pécsen van és él a vízilabda – mondta az M4 Sport-nak.

Földi László, a Vasas edzője: Ezek az első mérkőzések mindig másabb tempóban kezdődnek. A Pécs jobban alkalmazkodott a játékvezetői felfogáshoz. Hátul nem voltunk pontosak. A Pécs megérdemelten győzött.

A 10. forduló játékosa: Drasko Gogov

Mindössze 21 éves, de játéka már most figyelemreméltó. A Pécs játékosa, vezéregyénisége volt a Vasas elleni sikerben a 10. fordulóban.

Sok jó teljesítményt láttuk a 10. fordulóban. A Pécs-Vasas Tv-s meccsen azonban a hazaiak játéka és azon belül is a Csacsovszky-testvérek és Drasko Gogov teljesítménye érdemel nagy dicséretet. Mi, azonban – nem feltétlen az ebben a körben nyújtott játéka miatt – utóbbi pólóst láttuk a legjobbnak.

Drasko Gogov ebben a szezonban érkezett a Pécs csapatához. A szerb junior világ- és Európa-bajnok játékos azonnal beilleszkedett az együttesbe, a Komjádi Kupában is nagy szerep hárult rá, amit végül behúzott a mecsekaljai gárda.

Az OB I-ben pedig élmény nézi játékát. Eddig 25 gólt termelt, tegnap ebből hármat.  Drasko hozzáállás, edzésmunkája kiváló, de hozzá kell tennem, hogy nincs könnyű helyzetben. Más vízilabda kultúrából érkezett, valamint ez az első szezonja légiósként. Szerencsére a csapategység, a játékosok közti kohézió nagyon jó, így sokat tudnak segíteni neki a társak – mondta Lukács Gergely a mecsekaljaiak tréner.

Bizton állíthatjuk, hogy még ebben a szezonban foguk hallani a fiatal pólósról és a Pécs csapatáról.

 

Az A-csoport állása:

H. Csapat Mérkőzés Gy. D. V. P.
1. Szolnoki-Dózsa KÖZGÉP 10 9 0 1 27
2. A-HÍD OSC-Újbuda 10 8 1 1 25
3. Vasas Plaket 10 6 1 3 19
4. ContiTech Szeged Diapolo 10 5 4 1 16
5. Debrecen VSE 10 4 1 5 13
6. PVSK-Mecsek Füszért 10 3 2 5 11
7. Metalcom Szentes 10 1 1 8 4
8. KSI SE 10 0 0 10 0
Forrás: www.vizipolo.hu
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek