Hírek

Kenderesi Tamás gőzerővel készül a vb-re

Úszás

2017. március 6.

A PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás túl van élete első magaslati edzőtáborán, ám nem sok időt tud Magyarországon készülni, a következő úticél Thaiföld lesz számára.

Kenderesi Tamás gőzerővel készül a vb-re

Kemény három héten van túl Rió bronzérmes pécsi hőse, a napi kétszeri úszást erősítő edzésekkel és spinninggel egészítették ki a válogatott tagjai a 2000 méter magasságban. A PSN Zrt. Sportiskola kiválóságát többek között a mexikói edzőtáborról is kérdeztük.

- Nehezen lehet bírni ezt a tempót, de tudom, mi a célom és azért tenni kell. Minden nap fél 12 felé vége volt a délelőtti edzéseknek, délután 4-kor pedig már újra csobbantunk a medencében. Ráadásul a repülőút sem volt zökkenőmentes, a 7 óra időeltolódást is meg kellett szokni és akkor a magaslati levegőt még nem is említettem. Az első pár nap nehéz volt, életem első ilyen edzőtáborában vettem részt, de meg is lepődtem, rosszabbra számítottam, ahhoz képest elég jól bírtam. A budapesti világbajnokságig még sok idő van, így előtte még jó pár versenyen szeretnék rajtkőre állni. Nem rossz az, ha tudom, hol tartok éppen a fejlődésben. Az országos bajnokságon szeretnék jó időt úszni megint, Cseh Lászlóval és Biczó Bencével várhatóan nagyon fogunk harcolni, és az is lehet, hogy a fiatalabbak is megmutatják, hogy velük is kell számolni. Júliusban pedig jön a nagyon fontos budapesti világbajnokság. Jó lenne megnyerni a számomat, elég jó formában is érzem magam. Jót tett, hogy Nizzában rögtön az év elején jó időt úsztam úgy, hogy előtte nem sokat edzettem, ez sokat jelent. Úgy érzem, hogy immár három éve rátaláltam az útra, amelyet folytatni szeretnék és természetesen az aranyérem a cél a vb-n – foglalta össze az elmúlt hét eseményeit és a következő hónapok programját Kenderesi Tamás, akivel nem sok ideig futhatunk össze a következő napokban Pécsett, hiszen hamarosan Thaiföldre utazik, ahol újabb edzőtáborban finomíthatja technikáját a világbajnokságra. A pécsi sportoló egyébként minden szabadidejét kihasználja, hogy a családjával legyen, amikor csak teheti, a legkisebb testvérét, a mindössze három hónapos Marcit babusgatja és szurkol középső öccsének, Péternek a dzsúdóversenyén. Emellett Tamás legnagyobb öccsével, Loránddal is sok időt tölt, hiszen ő is a PSN Zrt. Sportiskolájának igazolt úszója, így testvérével együtt készülhetnek a legnagyobb versenyekre. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek