Hírek

Vári Attila a budafoki sportiskolában járt

Vízilabda

2017. március 14.

Március 13-án a budafoki Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola diákjainak tartott élménybeszámolót a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila.

Vári Attila a budafoki sportiskolában járt

Az iskolai „példakép, példaképp” program keretein belül Dudarné Csillag Mónika osztályfőnök meghívásának eleget téve Vári Attila ötkarikás élményeiről és a tanulás fontosságáról beszélt a diákoknak.

- Többek között azért esett Attilára a választás, mert ő is Budafokon lakik, illetve már több alkalommal is járt nálunk olimpiai délutánokon. Ráadásul az iskola névadójával, a szintén kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenussal, Kolonics Györggyel is jó barátságban volt, így több ágon is kötődik iskolánkhoz. Oktatási intézményünkben nagyon fontosnak tartjuk, hogy példaképekkel ismertessük meg a gyerekeket, akik a sport mellett a tanulásban és az élet más területein is kiemelkedő eredményeket tudnak felmutatni. A diákok nagyon megilletődtek, amikor Attila belépett a terembe, de hamar feloldódtak. Nagy öröm volt továbbá a gyerekeknek, hogy kezükbe foghatták Attila két olimpiai aranyérmét is, nagyon boldogan távoztak az élménydús nap végén – árulta el a tanárnő.

Vári Attila mindig örül az ilyen találkozóknak, hiszen két sportoló gyermek édesapjaként is tudja, milyen nehézségekkel kell szembenézniük a gyerekeknek ahhoz, hogy az iskolapadban és a sportpályákon is jól tudjanak teljesíteni.

- Nagy öröm volt számomra, hogy találkozhattam a diákokkal. Az olimpiai élményeim és egyéb sportból hozott emlékeim mellett arra is kitértünk, hogy milyen fontos az, hogy a sportkarrier befejezése után is szilárd talajon álljon az ember, ezért is kell megtalálni az egyensúlyt már az iskolában, hogy ne menjen a sport a tanulás rovására, hiszen mindkettő kiemelten fontos az ember életében. Természetesen rögtön igent mondtam az iskola meghívására, a névadóval, Kolonics Györggyel szoros baráti kapcsolatot ápoltam, emellett a kenusnak méltó emléket állító pécsi kiállítás lebonyolításában is segítettünk, fontosnak tartom, hogy a példaképek emlékét megőrizzük – foglalta össze Vári Attila a látogatáson szerzett élményeit. 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek