Hírek

Csapatmunka vízben és a medence partján is

Szinkronúszás

2017. március 28.

A szinkronúszó lányok a vízben és a medencén kívül is remekül tudnak együttműködni, a kérdéseinkre is inkább együtt, csapatként válaszoltak. A kűröket gyakorolva is ugyanezt tapasztaltuk.

Csapatmunka vízben és a medence partján is

Mivel a szinkronúszás nem egy hagyományosnak mondható sportág, így kíváncsiak voltunk arra, hogy a PSN Zrt. Sportiskola sportolói miért épp ezt a sportágat választották. A legtöbben a televízióban látták és megtetszett nekik, valamint idősebb testvér hatására kezdtek el edzésekre járni. Voltak olyanok is, akik szerint szép sport és ezért próbálták ki, többen pedig korábban is vizes sportágban jeleskedtek és maradni szerettek volna a víznél.

Az edzéslátogatásunk első órája erőnlétet fejlesztő gyakorlatokkal telt, ami hihetetlen intenzív volt, már attól elfáradtunk, ahogy néztük a lányokat, akik elmesélték, ezen felül szoktak még balettozni, kondizni, vagy éppen a lelátón erősíteni is.

Később a vízben folytatták, ahol mindenki nagyon szépen végezte a gyakorlatokat attól függetlenül, hogy van, aki már kilenc éve, de van olyan is, aki három éve űzi a sportágat. Megtudtuk, hogy akár ötven métert is képesek víz alatt maradni egy levegővétellel, bár ez függ attól, hogy mennyit kell közben mozogniuk.

A lányok véleményeit, javaslatait meghallgatva a koreográfiát edzőik, Bertalan Anita és Balogh Gabriella állítják össze. Elmondásuk szerint ennek betanulása 2-3 hónapba telik, viszont a tökéletesítésre akár fél évre is szükség lehet. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2021. január 21.

Hétvégén gyorskorcsolya Európa-bajnokság

Szinkronúszás 2021. január 19.

Online szerepeltek a szinkronúszók

2021. január 18.

Aktuális heti versenyek