Hírek

Alaposan megharcoltak a legjobb helyekért

Triatlon

2017. március 30.

Remekül kezdték a szezont a PSN Zrt. Sportiskola triatlonosai, Sárszegi Noémi és Bicsák Bence a Las Palmasban megrendezett Európa-kupa futamon állt rajthoz, ahol kimagaslóan jó eredményeket értek el.

Alaposan megharcoltak a legjobb helyekért

Dombos, technikás kerékpáros pályával kellett megküzdeniük a sportolóknak a gran canariai megmérettetésen, a mezőnyben jelentős sporteredményekkel rendelkezők mérték össze tudásukat, így nem volt egyszerű dolga a két pécsi fiatalnak. Tóth Szilárd tanítványai biztató eredményeket értek el a szezon első versenyén, Bence a negyedik, Noémi a tizenkilencedik helyen zárt.

- Noémivel kéthetes edzőtáborban vettünk részt Cipruson, amely mindkettőnk számára jól sikerült. Jó formában voltam, emellett annak is nagyon örültem, hogy edzőnk, Tóth Szilárd is velünk tarthatott Las Palmasba, hiszen nagy segítség minden versenyzőnek, ha a tréner mellette lehet. A rajt előtt nem voltam ideges, koncentráltam az úszásra, végre elhittem, hogy sokat fejlődtem nyílt vízben és menni fog ez a szám. Jól kaptam el az elejét, kimaradtam a bunyóból, a számomra kritikus első bóják után az első öt versenyző között haladtam, majd amikor csak okosan, egyenesen vissza kellett volna úszni, egy kis irányváltás után azonnal elkapták a lábam és lenyomtak a víz alá. Az első kör végén a kimászásnál szinte szőnyegnek használtak, a nagy tömeg miatt a földre kerültem és úgy másztak át rajtam az emberek, ami nem volt felemelő érzés. A második körben már összeszedtem magam és kicsit feljebb úsztam, a tizenkettedik helyen értem partot, ami életem eddigi legjobb úszása volt. A depózást kicsit elkapkodtam, de kerékpáron hamar összeálltunk és tíz kilométer alatt felértünk a szökevényekre, sokat vállaltam ekkor a vezetésből, ez pedig megviselte a lábamat. Technikás, meredek emelkedőkkel tarkított pályán tekertünk, öt hónapja versenyeztem utoljára, úgyhogy kicsit szokatlan volt ez a tempó, de nagyon élveztem a kerékpározást és a versenyzést is. Az utolsó körben volt egy óriási bukás, egy bringa ketté is tört, szerencsére az eset mögöttem történt, de az ilyen baleseteket hallani is szörnyű. A futást okosan kezdtem, sokáig a hatodik helyen haladtam, a combjaimon éreztem, hogy bármelyik pillanatban begörcsölhetnek, így nem is tudtam kifutni magam. Nagyon örültem, amikor befordultam a célegyenesbe, rengetegen szurkoltak, köztük sok magyar is volt, emellett az is nagyon felemelő volt, hogy az edzőm is segített végig és láthatta a versenyzésem. Fizikálisan ugyan nagyon megterhelő volt az idei első verseny, most ki kell pihennem magam, május végén a madridi világkupán állok majd rajthoz, amit nagyon várok - árulta el Bicsák Bence, aki élete eddigi legjobb eredményért érte el az Európa-kupa futamon. 

A PSN Zrt. Sportiskola másik kiváló triatlonosa, Sárszegi Noémi a tizenkilencedik helyen végzett Las Palmasban, ugyan úgy látja, hogy sokat kell még erősödnie, de bizakodó a szezonnal kapcsolatban, az első megmérettetésen elért helyezése kifejezetten jónak számít.

- Nagyon vártam az év első versenyét, hogy megtudjam, mennyit sikerült fejlődnöm a tavalyi évhez képest, de sajnos a verseny előtt pár nappal beteg lettem. Végül úgy döntöttem, mindenképp szeretnék elindulni. Az első számot sikerült jól teljesítenem, ami biztató a következő versenyekre nézve. Az úszás eddig nem tartozott az erősségeim közé, de azt hiszem, sikerült javítani ezen. Az úszás után sajnos nem sikerült jól a depózás, így lemaradtam az előttem levő 10-15 fős csoportról. A kerékpározás közben sokat vállaltam, kivettem a részem a vezetésből, de a boly legtöbb tagja sajnos nem segített, így értékes perceket veszítettünk az előttünk haladókhoz képest. A kerékpározás és futás közben éreztem, hogy nem tudom kihozni magamból a maximumot, hátráltatott a betegség. A futás során még így is sikerült pár helyet javítanom. Összességében elégedett vagyok a 19. helyezéssel, amit sikerült elérnem. Az eddigi években nem úgy sikerültek az év eleji versenyek, mint ahogy azt szerettem volna, ez viszont egy jó eredménynek mondható. Bizakodó vagyok a szezonnal kapcsolatban, még sokat kell erősödnöm, leginkább az első két számban, de még több hónapunk van a felkészülésre a legfontosabb versenyekig. Szerencsére idén - az előző évekkel ellentétben - sérülésektől mentesen készülhettem, remélem ez továbbra is így marad- árulta el a pécsi lány. 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben