Hírek

Megtöltötték élettel az uszodát a fiatal pólósok

Vízilabda

2017. április 19.

Negyedik helyen végeztek a PSN Zrt. Sportiskola fiataljai az Ambrus Tamás emléktornán

Megtöltötték élettel az uszodát a fiatal pólósok

Immár kilencedik alkalommal rendezte meg a nemzetközi húsvéti vízilabdatornáját a PSN Zrt. Az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában a 2005-ös korosztály nemzetközi élmezőnyével vette fel a harcot a PSN Zrt. Sportiskola gárdája, amely végül a negyedik helyet szerezte meg.

A korábbi nyolc torna magas színvonala jól megalapozta a pécsi rendezvény hírnevét, így ismét rangos nemzetközi mezőny gyűlt össze Pécsett. Kovács Krisztián és Balázs Bence csapata ezúttal is kiváló német, szerb, horvát, szlovén és persze hazai együttesekkel csapott össze.

A tornát a szervezők másodszor szentelték a pécsi pólósportot újjáélesztő, két esztendeje elhunyt Ambrus Tamás emlékének, aki amellett, hogy a Fradival, még a PVSK-val, illetve annak utánpótlásával is maradandót alkotott, az ő pécsi munkálkodásához köthető a sportág legmagasabb osztályba juttatása is.

A húsvéti tornára a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda utánpótlás szakágvezetője, Lukács Gergely szép emlékekkel gondol vissza, mint mondta, régen volt ilyen színes nemzetközi mezőnye a tornának.

- Hét nemzet képviseltette magát a pécsi megmérettetésen, azt gondolom, hogy méltó módon képviseltük idén is az egykori edzőm, Ambrus Tamás nevét és emlékét, aki nélkül ma biztos nem lehetne ilyen szintű vízilabda Pécsett. Egyúttal nagyon köszönöm feleségének, Erikának, hogy idén is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt és a díjátadó ünnepséget. A torna sikerét a sokszor mosolygó, néha szomorkodó játékosok, a színvonalas meccsek, a zsúfolt lelátók, a nagyszerű hangulat és az elégedetten távozó pólósok és szakvezetők is bizonyították. Ezek alapján elmondhatom, hogy már most azon gondolkodunk, mivel lehetne még feldobni a 2018-as, jubileumi tornát – foglalta össze a szakvezető az esemény tapasztalatait.

A pécsi együttes edzői, Kovács Krisztián és Balázs Bence úgy látták, hogy a csapatépítés szempontjából komoly jelentősége volt a kupának.

- A négy nap rendkívül sikeresnek mondható, hiszen a 2005-ös születésű játékosokon kívül az egy évvel idősebbek is segítettek a rendezésben, pakolásban. A csoporton belüli meccseinket nagy gólkülönbségű győzelmekkel zártuk, a nagyobb kihívás azonban csak azok után következett. A továbbjutás után a torna aranyérmesével, a Szegeddel kerültünk össze a fináléba jutásért, a támadójátékkal voltak problémáink, emellett pedig mivel nem volt sok cserelehetőségünk, a két utolsó negyedre teljesen elfáradtak a játékosok– mondta Kovács Krisztián, aki hozzátette, a harmadik helyért vívott csata ugyan már szorosabbra sikeresett, de az OSC pólósai mozgékonyabbak, fizikailag erősebbek voltak a pécsieknél, így a negyedik hely reális volt a párosítást tekintve.

Az Ambrus Tamás emléktorna összességében hatalmas lehetőséget nyújtott arra, hogy a gyerekek hazai közönség előtt bizonyítsák rátermettségüket, képességeiket, hiszen a bajnokságban csak idegenben játszanak mérkőzéseket. Az edzők és a szervezők igazán elégedettek lehetnek, több száz szülő, családtag és szurkoló látogatott ki a mérkőzésekre, drukkoltak a csapatoknak, ez pedig azt mutatja, hogy sokan szeretik a pécsi vízilabdázást, illetve sokan érdeklődnek a sportág iránt, a pécsi pólós fiatalokra pedig a felnőtt csapatban is számíthatnak majd pár év múlva.

 

VÉGEREDMÉNY:

 1. Szegedi Vízipóló Suli
 2. FTC
 3. OSC
 4. PSN Zrt. Sportiskola
 5. VK Belgrad
 6. VK Becsej
 7. Partizan Belgrad
 8. LSN Hannover
 9. VK Novi Belgrad
 10. Triglav Kranj
 11. PVK Vrutky
 12. Delfin Rovinj
 13. Northern Crocodiles

 

Legjobb kapus: Gyavai János (Szeged)

Legjobb játékos: Varga Vince (FTC)

Gólkirály: Leinweber Olivér (Szeged)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek