Hírek

Hatalmasat fejlődtek a fiatal pólósok

Vízilabda

2017. június 12.

Június első hétvégéjén a PSN Zrt. Sportiskola 2006-ban és később született pólósaiból álló vízilabdacsapat az FTC Baby tornáján vett részt és nagyon szép eredménnyel térhetett haza.

Hatalmasat fejlődtek a fiatal pólósok

A pécsi fiúk összesítésben a negyedik helyen végeztek a 10 csapatos viadalon, ami önmagában még nem is lenne olyan nagy dolog, de ha hozzávesszük, hogy a tornán részt vett Magyarország jelenleg három legerősebb együttese (KSI, BVSC, FTC) és hogy ennek ellenére a PSN Zrt. Sportiskola gárdája veretlenül (mindössze a büntetőpárbajok után maradtak alul a pécsiek ellenfeleikkel szemben) zárta a tornát, akkor már érthető lehet az öröm.

 

Lukács Gergely szakosztályvezető nagy örömmel számolt be a fejlődésről:

 

- Végre ott tartunk, hogy a 10-11 éves korosztálynál nem 25-30 gól a hátrány a legjobbak ellen, hanem felvesszük a kesztyűt és partiban vagyunk velük. Ez az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb alapja, nem véletlenül helyeztük a hangsúly 2 éve az alsó korosztályok erősítésére. Eszem ágában sincs hurrá hangulatot kelteni, rengeteg még a hiba rendszerben, még sok mindent kell kijavítani és még többet és szigorúbban dolgozni, de ez olyan eredmény, ami erőt ad a pesszimista gondolkodás és az ócska kifogások ellen – fogalmazott a tréner.

- Külön kiemelném természetesen az Arató Zoltán, Krizsán András edzőpárost, nagyon jó duót alkotnak a szakemberek, kiegészítik egymást, sokat tanulhatnak egymástól és úgy érzem, hogy ha munkakedvük, alázatuk és ambíciójuk nem csökken, akkor rövid időn belül az egyik legerősebb pillért adják majd a szakosztálynak – méltatta kollégáit Lukács Gergely.

A csapat edzője, Krizsán András is pozitívan értékelte a tornán mutatott teljesítményt:

- Úgy mentük el erre a tornára, hogy nem igazán ismertük az erőviszonyokat, mert nem ismertük az ellenfeleinket, mivel azok más bajnokságokban szerepelnek. Azt tudtuk, hogy a BVSC, FTC és a KSI nagyon erős együttesek. Örömmel tapasztaltam, hogy ott tartunk, ahol a korosztály topcsapatai. Nagyon büszke vagyok a srácokra. Sok meccset játszottak rövid időn belül és egy ilyen nívós tornán pici kellett volna az éremszerzéshez. Dolgozunk tovább, egyelőre úgy tűnik, jó úton haladunk – fogalmazott a tréner.


A pécsiek eredményei a tornán:

Pécs - OSC 10-1
Pécs - Miskolc 14-7
Pécs - FTC_2 12-4
Pécs - KSI_1 6-5
Negyeddöntő: Pécs - Kecskemét 12-7
Elődöntő: Pécs – FTC 1 5-5 büntetőkkel továbbjutott az FTC
Bronzmeccs: Pécs – KSI 1 5-5 büntetőkkel KSI_1
Döntő BVSC – FTC 1 5-5 büntetőkkel győzött a BVSC


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók