Hírek

Nyíltvízi úszásban is jók a pécsiek

Úszás

2017. június 13.

Látványos küzdelmeket és szoros csatákat hozott a június 11-én, Szegeden megrendezett nyíltvízi úszó országos bajnokság, amelyen a pécsi Balogh Vivien bronzérmet szerzett.

Nyíltvízi úszásban is jók a pécsiek

A nyíltvízi úszás szinte egy teljesen más sportág, mint a medencés, a maratoni úszás komoly kihívások elé állítja a versenyzőket: meg kell küzdeniük a hullámzással, áramlással, vakító napsütéssel vagy épp a kihűléssel, amelyek mind-mind nehezítik a sportolók dolgát. Ezek mellett pedig fontos, hogy tájékozódni is jól kell tudniuk a versenyzőknek, hosszabb távon pedig a frissítésre is figyelni kell, amit a vízben kell elfogyasztani. A PSN Zrt. Sportiskola úszójának eredményére nagyon büszkék edzői, csapattársai és a klubja is.

- Nagyon büszkék vagyunk Vivienre, hogy ilyen jó eredményt sikerült elérnie, nagyon kevésen múlt, hogy végül nem jutott ki az Európa-bajnokságra, de majd jövőre újra nekivágunk – árulta el Turós Máté, aki Tari Imrével együtt készíti fel a sportolót a versenyekre.

Vivien Bonyhádon lakik ugyan, de több szállal is kötődik Pécshez, jelenleg a Leőwey Klára Gimnázium tanulója, szeptemberben Kaposvárról igazolt a PSN Zrt. Sportiskolájához. Edzői szerint a hosszabb távokon még nagy sikereket érhet el.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek