Hírek

Kárpáti Enikő Kata ismét brillírozott

Atlétika

2017. június 24.

Szép időben rendezték Székesfehérváron a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola két atlétája, Kárpáti Enikő Kata és Fazekas Milán is részt vett.

Kárpáti Enikő Kata ismét brillírozott

A himnusz után dr. Cser-Palkovics András polgármester Gyulai Miklós MASZ elnök és Miklósa Erika ARAK alelnök társaságában nyitotta meg a nagy tradíciókkal rendelkező háromnapos eseményt. 

A nyitónapot Fazekas Milán kezdte az este elrajtoló 1500 méteres versenyszámban, ahol két helyet javítva a tavalyi eredményén a 8. helyet sikerült megszereznie 3:58,33-as idővel.

- Taktikus futás volt, ahol egy hosszú 300 méteres hajrát nyitott a mezőny eleje. Lehetett volna picivel jobb a helyezkedésem, hogy jobban lereagáljam a váltást és akkor közelebb vagyok a kitűzött 6. helyhez. Nem volt egyszerű verseny, mert sokan voltunk, de mindenképp örülök, hogy sikerült pontot szerezni és javítani a tavalyi helyezésen - nyilatkozta a pécsi sportoló.

A verseny második napján, szombaton Enikő sikeresen kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe, ahol is hat ugrást teljesítve a mezőny legfiatalabbjaként 170 centiméterrel az 5. helyet sikerült megszereznie a Felnőtt Magyar Bajnokságon.

- A helyezésnek örülök, viszont szerettem volna nagyobbat ugrani. Érzem, hogy még nem volt az igazi, ennél több van bennem. A hétvégén lesz a válogatott viadal, ott szeretnék majd még jobbat ugrani - mondta Enikő a verseny után.

Míg a magasugró döntő zajlott, addig Milán az 5000 méteres mezőnyben is a legjobb 10-ben végzett,  végül egy jól sikerült hajrával a 9. helyet sikerült megszereznie 15:19,32-es idővel.

Skriván Bíbor Genfben állt rajthoz az EAP nemzetközi versenysorozat svájci állomásán, U16  leány 80m-es síkfutásban a teljes svájci mezőnyt, valamint a nemzetközi mezőny összes többi tagját is maga mögé utasítva ért el újabb nemzetközi versenygyőzelmet.

 

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában