Hírek

Kenderesi győzelmekkel és vloggal hangol a vb-re

Úszás

2017. június 30.

Miközben a negatív sztárpletykákra éhes bulvármédia kisebb vállsérülése kapcsán egyenesen „temette” Kenderesi Tamás budapesti vb-szereplését, a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója két remek nemzetközi győzelemmel cáfolt rájuk.

Kenderesi győzelmekkel és vloggal hangol a vb-re

Egyik pletykalapunk pár hete öles betűs szalagcímmel „tudatta” olvasóival, hogy miután kiújult egy régi vállsérülése, Kenderesi Tamás valószínűleg rajtkőre sem állhat a júliusi budapesti vizes vb-n. Ő azonban egyrészt a rosszban is a jót meglátva, a maga frappáns módján úgy reagált erre, hogy „másfél hétig valóban csak lábbal dolgozhattam, így elég bika lett a lában, de szerencsére karban sem vagyok gyenge… A klubom nagyon sokat segített a gyors felépülésben, így kis kihagyás összességében nem hátráltatta a felkészülésemet”. Másrészt, a szavakat tettekkel igazolva két rangos nemzetközi versenyen is elindult, mindkettőn egy-egy újabb arannyal gazdagítva éremkollekcióját.  

Előbb a franciaországi Mare Nostrum sorozat harmadik, utolsó állomásán, a sztárúszókkal teletűzdelt mezőnyben diadalmaskodott. A 200 pillangó döntőjében az alig 2 perces finálét követően kettős magyar sikert ünnepelhetett a közönség: a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmese közel másfél másodperccel (1:54.98 perc) előzte meg a szám világbajnoki címvédőjét, Cseh Lászlót (1:56.39) és még ennél is többet adott a 2012-es olimpiai bajnoknak, a dél-afrikai Chad Le Clos-nak (1:56.64).

Alig egy héten belül az olasz nemzeti bajnokságon, a Sette Collin új versenyrekorddal ismételt.

– Remek futam volt, fantasztikus úszókkal mértem össze a tudásomat Rómában, ahol életem harmadik legjobb idejét úsztam (1:54.33) – adott gyorsértékelést a medencéből alig kiszállva közösségi oldalán Kendresi Tamás.

– Elég jól sikerült a két verseny, de igazából lényegtelen, ezekkel nem lehet számolni a világbajnokság szempontjából. Jó jel, hogy nagy ellenfeleket sikerült legyőznöm, egyetlen kivétel a japán úszó, aki az olimpián is megelőzött, ő nem jött át Európába. Mindenki nagyon erős, mindenkivel kell számolni, de egy biztos, a világ legjobbja akarok lenni – értékelt bővebben, már a budapesti vb szemszögéből Kenderesi.

A francia és olasz idők ugyan jó pár tizeddel elmaradnak a riói bronzot érő egyéni rekordjától (1:53.62), ám Tamás erre is magyarázattal szolgál.

– Hat tizeddel vagyok lemaradva az idei világelső időtől, amit a japán úszott, de a saját egyéni legjobban még mindig jobb az ő mostani idejénél, ám erre sem szabad alapozni. Négy hét van vissza a világbajnokságig, remélem, a hazai pálya nekem kedvez majd, az időeltolódással sem kell bajlódnom. Ugyan Magyarországon még nem versenyeztem világversenyen, bízom benne, hogy ez fel fog dobni. Lett volna lehetőségem kipróbálni a Duna Aréna medencéjét, de úgy döntöttem, hogy ezt meghagyom a vb-re. Három hétre elutazunk edzőtáborba Debrecenbe, ott még lehet finomítani, majd jön az idei legfontosabb megmérettetés. A budapesti vb helyszíneire igazán büszkék lehetünk, nemzetközi szinten is kimagasló létesítményekben mérhetjük össze tudásunkat.

Az előjelek és az aktuális forma tehát biztatóak, nyilván ez is közrejátszik abban, hogy Tamás a napi feszített edzésmunka és a felkészülési versenyek mellett időt tud szakítani a jótékonykodásra (egy bajba jutott család érdekében a válogatott melegítőjére korábban meghirdetett licitálása lapzártánk után ér véget); arca emellett immár nem egy rangos multi reklámjaiban köszön vissza. Illetve, hasonló felkérésre egy négyrészes videós blog (vlog) készítésébe fogott, amelynek az első része már nyilvánosságra is került.

– Ebből a közönség olyan dolgokat is megtudhat rólam, amelyeket más fórumokon nem árultam el, betekintést nyerhetnek a mindennapi életembe, a felkészülésembe, a családom mindennapjaiba, valamint a barátnőmmel, Sebestyén Dalmával töltött időmből is megmutatok pár percet – tudatta, hogy egyre inkább kezd tisztában lenn a sztársportoló szerep uszodán kívüli, hétköznapi elvárásaival is.

Sz. Zs.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek