Hírek

A döntőbe jutás az aerobikosok célja

Aerobik

2017. július 17.

Szerdán indul Lengyelországba a Világjátékok legnépesebb magyar delegációja, az aerobik válogatott, amelynek Bali Dániel, Mazács Fanni és edzőként Réfi Eszter is a tagja.

A döntőbe jutás az aerobikosok célja

Kemény pécsi edzőtáborral fejezték be a nem olimpiai sportágak legnagyobb versenyére, a Világjátékokra való felkészülést a magyar aerobikosok, három napon keresztül délelőtt és délután is pontosították a gyakorlatokat, már csak a finomhangolás volt vissza a rajt előtt.

- Igen erőteljes felkészülésen vannak túl a sportolók, amely nagyon jól sikerült. Szerencsére egy-két kisebb sérüléstől eltekintve nagyobb probléma nem hátráltatta az edzéseket. Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon magas színvonalú gyakorlatokkal készültünk a Világjátékokra, így természetesen benne van a rizikó minden előadásban, de bízunk abban, hogy ugyan nehéz lesz, de bejutunk a négyes döntőbe, ez a cél. Fontos megjegyeznem, hogy annyira kiegyenlített a mezőny, hogy hibátlan gyakorlatokra lesz szükség a legjobb négy közé jutáshoz, ahova kis rontással sem biztos, hogy be lehet kerülni – kezdte Réfi Eszter.

A hasonlóan tehetséges, felkészült és eredményes sportolók között nehéz lesz különbséget tenni, így a bírókra nagy felelősség hárul majd a pontozásnál, Réfi Eszternek nemzetközi bíróként erről is van már tapasztalata.

- Új elnöke van a nemzetközi szövetségnek, aki minden bizonnyal szigorúan fogja venni a pontozást, így korrekt bíráskodást várok a Világjátékokon. Egyébként a bírókat többen is ellenőrzik, adott esetben felül is bírálják, így azt mondhatom, hogy egy pontról nagyjából hat ember dönt – árulta el a háttérinformációkat a szakember.

A magyar aerobikosok pénteken a páros és az aerodance selejtezőkkel kezdik meg a küzdelmeket délelőtt, majd este pedig már a döntők következnek. Szombaton délelőtt a csoport és a stepaerobik selejtezőket rendezik, majd az előző naphoz hasonlóan este újra a legjobb négy méri össze tudását a talajon.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán