Hírek

Vári Attila is betalált az első csoportmeccsen

Vízilabda

2017. augusztus 8.

Egy héttel a 17. FINA Világbajnokság elit vízilabdatornája után elkezdődött minden idők legnagyobb létszámú masters vb-je a Hajós Alfréd Uszodában.

Vári Attila is betalált az első csoportmeccsen
„Soha nem felejtünk Gulyás Zoltán” – húztak ki egy molinót maguk elé a Galatasaray játékosai a Millennium elleni mérkőzés előtti bemutatás során. A törökök ezzel emlékeztek a két éve elhunyt szakemberre, aki meghonosította náluk a vízilabdát. Megható gesztus volt, le a kalappal! 

A folytatásban aztán az örömé volt a főszerep, hiszen az aranycsapat emlékezetes estét varázsolt a 4800 néző számára. A drukkerek hatalmas szeretettel fogadták a csapatot, láthatóan imádták az egykori hősöket, akik remek játékkal hálálták meg a fogadtatást. 

A gólgyártást Molnár Tamás kezdte meg, hogy aztán Kiss Gergő, Székely Bulcsú, Kásás Tamás, Biros Péter és Vári Attila is betaláljon az első negyedben, amely után 6–0-ra vezetett a Millennium. Igaz, már a meccs előtt sem volt kérdés, hogy melyik csapat nyeri meg a meccset, a legendák viszont valóban odatették magukat, s ha régi önmagukhoz képest kicsit lassabban, azonban hasonló odaadással játszottak. 

A második negyedben Varga Tamás, a szövetségi kapitány Märcz Tamás és Varga Zsolt is meglőtte az első gólját, a harmadikban Benedek Tibor, illetve Fodor Rajmund is betalált, és aztán a negyedik játékrészben végül Steinmetz Barna is meglőtte a maga gólját –ballal –, így minden mezőnyjátékos betalált (22–5), a Szécsi Zoltán, Gergely István kapuspáros pedig hátul remekelt.

„Jártam napközben is az uszodában, a csapatok a családokkal, a barátokkal együtt aktívan töltik a szabadságukat, sokan voltak, ez a masters torna lényege. Annak is nagyon örülök, hogy a mi meccsünkre ilyen sokan kijöttek, köszönöm nekik a fiúk nevében is” – mondta Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok a mérkőzést követően. „A fantasztikusan megrendezett elit világbajnokság után folytatódik a munka, fontos, hogy a masters torna után is megmaradjon a jó hírünk, ezen dolgozunk, a világbajnokság többi helyszínén is” – tette hozzá a masters vb koordinátoraként is dolgozó Vári Attila.

Forrás: waterpolo.hu;masters.fina-budapest2017.com
Vári Attilát a családja is elkísérte:

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek