Hírek

Negyvenmilliós fejlesztés a lőtéren

Lövészet

2017. október 18.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) közel 40 millió forintos támogatásából újulhatott meg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által üzemeltetett Pécs Városi Lőtér.

Negyvenmilliós fejlesztés a lőtéren

A létesítményben a PSN Zrt. Sportiskola és a Pécs Városi Lövész Klub sportolói készülnek napról napra a különböző megmérettetésekre. 

Finoman szólva sem a legmodernebb körülmények között készülhetett a különböző versenyekre az elmúlt években Csonka Zsófia, a PSN Zrt. Sportiskola Európa-bajnok és Világkupa-győztes sportlövője, hiszen legutoljára 1989-ben újították fel a Pécs Városi Lőteret. A mostani beruházásnak köszönhetően a PSN Zrt. a támogatás több mint felét infrastrukturális felújításra költötte, emellett 13 millió forint értékben eszközöket szerzett be a modern sportlövészet pécsi alapjainak megteremtése érdekében.

– Nagy örömömre szolgál, hogy immár évek óta jó kapcsolatot ápolunk a Pécs Városi Lövész Klubbal és így egyszerre két egyesület sportolói is tudják használni a megújult létesítményt, ahol most már sokkal komfortosabb körülmények között edzhetnek a lövészek. Külön köszönöm az önkormányzat és a Magyar Sportlövők Szövetsége segítségét, a töretlen bizalmat és az ígéretet, miszerint ez a fejlesztés csak az út eleje – mondta Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója a Lőtér átadásán.

Az ünnepélyes eseményen részt vett az MSSZ főtitkára, Sinka László mellett a szövetségi kapitány, Győrik Csaba is.

– Fontosnak tartom, hogy az igazolt versenyzők mellett a szabadidősportolóknak is legyen lehetőségük képezni magukat, az is siker, ha sokan sportolnak, és az is, ha eredményesek a magyar versenyzők. Szeretném bejelenteni, hogy további forrásokkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél jobb körülmények között tudjanak dolgozni azok, akik sokat tesznek a sportágért, ez pedig Pécsre különösen igaz. A magas színvonalú munkához elengedhetetlen, hogy a sportolók, edzők jól érezzék magukat ott, ahol napi több órát töltenek, azt gondolom, hogy első lépésben a Pécs Városi Lőtéren ehhez végre adottak a feltételek – árulta el a főtitkár.

Csizi Péter országgyűlési képviselő abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a sajtótájékoztató után Csonka Zsófia segítségével próbálhatta ki az új elektronikus találatjelző berendezést és a monitorokat.

– Eddig ugyan sajnálatos módon nem volt szem előtt a lőtér, pedig több százan sportolnak a létesítményben. A sportdiplomácia és a sportpolitika gyakran elköveti azt a hibát, hogy csak az olimpia évében segítik az ötkarikás játékokon résztvevőket, de most itt vagyunk a felkészülés félidejében és nagy örömömre szolgál, hogy bizonyíthatjuk, ilyenkor is támogatjuk sportolóinkat – foglalta össze Csizi Péter.

 

A lőtérfejlesztés fontosabb elemei

 

Az építésre, felújítás 27,14 millió forintba került, ennek részeként az épületek külső vízszigetelése, vakolása, festése valósult meg. Új aszfaltburkolatot kapott az udvar, újjáépült az évek óta düledező kerítés. Az 50, és 25 méteres pályákon lecserélték a golyófogó faburkolatokat. Új padlóburkolat, lambéria és műfüves burkolatok, lőablakok épültek, a világítást energiatakarékos led égők teszik mostantól gazdaságosabbá.

A 12,7 milliós eszközvásárlás nyomán 10 db Meyton elektronikus találatjelző berendezést és monitorokat, golyófogó védőkereteket szereltek fel.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában