Hírek

Sporttörténelmi siker tornában

Torna

2017. október 25.

Hatalmas eredményt értek el az egyik legősibb sportág, a torna pécsi képviselői, a PSN Zrt. Sportiskola gyermek korosztályos csapata második helyen végzett az országos bajnokságon, amelyre még nem volt példa a sportág pécsi történetében.

Sporttörténelmi siker tornában

Nemcsak az eredmények, hanem a létszám is bizonyítja, egyre népszerűbb és még inkább sikeresebb Pécs városában a torna, amelynek komoly szakmai hátterét a kezdetekben a Pécsi Torna Egyesületet irányító, majd a klubbal a PSN Zrt. Sportiskolához kapcsolódott Erdeiné Békési Valéria koordinálja és vezeti.

-       Nagyon büszke vagyok arra, hogy immár közel százötven tornász sportol nálunk, közülük pedig huszonöten rendszeresen versenyeznek is. Jelenleg öt helyszínen, négy iskolában és az Expo Centerben tart a hét trénerünk edzéseket, a legkisebb tanítványunk mindössze egyéves. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a versenyzőink sokszor úgy érnek el kimagasló eredményeket az országos bajnokságokon, hogy szerényebb körülmények között készülnek, mint társaik, mégis töretlen a lelkesedésük – árulta el a szakosztályvezető.

Október 22-én a gyermek korosztályú sportolók az I. osztályú országos csapat- és egyéni bajnokságon mérték össze tudásukat, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola növendékei sporttörténelmi sikert értek el.

-       Még sosem sikerült ebben a korcsoportban pécsi csapatnak a második helyen végeznie, így nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, hiszen kemény munka áll a siker mögött, heti öt alkalommal napi három órát edzenek a gyerekek, emellett természetesen szükség van a támogató szülői háttérre is. A harmadik helyezett Békéscsabán például naponta kétszer edzenek a tornászok, így azt gondolom, hogy igazi csoda volt, hogy a pécsiek elhozták az ezüstérmet. A legtöbben már négy-öt éve aktívan sportolnak nálunk, de van olyan is, aki csak két éve csatlakozott a tréningekhez – mondta a gyerekek edzője, Mészárosné Suha Mónika.

A PSN Zrt. Sportiskola tornászainak legutóbbi eredményei:

Gyermek I. o. országos csapat- és egyéni bajnokság

A PSN Zrt. A-csapata (Herczeg Emília, Karsai Fanni, Liebhám Kiara, Istók Janka, Vámosi Liliána, Tamás Blanka) a második helyet szerezte meg.

A PSN Zrt. B-csapata (Kovácsi Bella, Szárnyas Boglárka, Balogh Lili, Gastiaburu-Frank Abigiél, Solti Sára, Csizmadia Mirjám) a negyedik helyen végzett.

Egyéni összetett országos bajnok Herczeg Emília, harmadik helyezett Karsai Fanni.

 

Ifjúsági II. o. egyéni országos bajnokság

Egyéni összetettben Solti Kata az 5. helyen végzett, a korlát döntőjében Trombitás Hanna arany-, ugrásban ezüst-, gerendán Solti Kata szintén ezüstérmet szerzett.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában