Hírek

ANK plusz PSN: együtt úsznak tovább

Úszás

2017. november 16.

Az eddig is kiemelkedően eredményes két pécsi úszószakosztály, az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola a jövőben erőit egyesítve, közös irányítással igyekszik még előbbre sorolni a hazai szakosztályi ranglistán.

ANK plusz PSN: együtt úsznak tovább

Élversenyzőik már a decemberi mexikói vb-n azonos klubszínekben állnak rajtkőre. 

Pécsett hosszú évek óta két úszószakosztályban is kiváló sportolók nevelkednek: az ANK Úszóklubban dr. Petrov Anatolij edző munkájának köszönhetően Jakabos Zsuzsanna, Sors Tamás és Pásztory Dóra is rajtkőre állhatott olimpián, illetve paralimpián, a PSN Zrt. Sportiskolájában pedig számos korosztályos magyar bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, Kenderesi Tamás révén olimpiai, Konkoly Zsófia jóvoltából pedig paralimpiai bronzérmes sajátította el a sportág alapjait, fortélyait.

A két klub vezetősége a még eredményesebb jövő érdekében most úgy döntött, hogy egyesíti a két szakosztályt, amely a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül, de közös irányítással működik tovább. Jancsik Árpád, a volt ANK Úszóklub edzője szerint minden szempontot figyelembe véve jó döntés született.

– Kis egyesület lévén be kellett látnunk, hogy a megnövekedett sportolói létszám miatt már nem tudtuk azokat a nyugodt feltételeket biztosítani, amelyek szükségesek lehetnek a jelentős eredmények eléréséhez. Ezért több alkalommal is tárgyaltunk az önkormányzati illetékesekkel és a PSN Zrt. vezetőségével, mindenki pozitívan állt az egyesüléshez, így hamar megegyeztünk a közös folytatásról. A PSN Zrt.-től nagy segítséget kaptunk továbbá a paraúszó-világbajnokságra felkészülő időszakban akkor, amikor az uszodánk karbantartása miatt nem volt megfelelő létesítményünk az edzésekhez – árulta el Jancsik Árpád, aki a tréneri munkája mellett a Magyar Úszó Szövetség régióvezetőjeként és sportigazgatójaként is rengeteg időt és energiát fektet az úszósport fellendülésébe.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila szintén örült a kezdeményezésnek, hiszen a fúzióval még erősebbé válhat a sportág pécsi vonala.

– A Tari Imre vezette szakosztályunk és a dr. Petrov Anatolijék által lefektetett alapokat egyesítve szakmailag nagy lépést teszünk annak érdekében, hogy a már elért sikereket még magasabb szinte tudjuk emelni, a két klub egyesítésével pedig a szövetségi ranglistán is feljebb léphetünk. Emellett a finanszírozásban és a létesítmények kihasználtságában is összehangoltabban tudunk dolgozni, ami a sportág és a sportoló gyerekek hasznára fog válni – mondta Vári Attila.

A sportolók létszámát és eredményességét tekintve még nagyobb tekintélyre tehet szert az egyesüléssel a PSN Zrt. Sportiskola, amelyet Réfi Eszter is kiemelt.

– Egy olyan klub csatlakozott hozzánk, amelynél a régióvezető az egyik edző, így a már meglévő utánpótlásbázisunkat kiegészítve sokkal erősebb és hatékonyabb szakosztályt tudunk működtetni a jövőben. Jelenleg öt korosztályos csúcstartó úszik az egyesületünkben, két válogatott sportolónk szerepel a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlás-, Héraklész programjában, „A jövő bajnokai” csoportban pedig tizenhárom úszónk fejleszti tovább már meglévő tudását. A decemberi, mexikói paraúszó-világbajnokságon nagy örömünkre már négy úszó képviseli a PSN Zrt. Sportiskola színeit, így bízom benne, hogy még az idén örömteli eredményekről tudunk beszámolni – zárta gondolatait a PSN Zrt. Sportiskola igazgatója. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói