Hírek

Meglátogatta a pécsi csapatot a kapitány

Vízilabda

2018. január 5.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás január 5-én, pénteken a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodába látogatott, ahol megtekintette a PVSK-Mecsek Füszért élvonalbeli csapatának edzését.

Meglátogatta a pécsi csapatot a kapitány

Igazán kemény alapozó edzéseket vezényel a napokban Lukács Gergely vezetőedző az OBI-es csapat számára, pénteken például a konditermi tréninget követően következett a medencés foglalkozás, amelyen kitartóan és keményen dolgoztak a srácok annak érdekében, hogy megfelelő állapotban folytathassák a pontvadászatot a téli pihenő után. A válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás a medence partjáról tekintette meg a tréninget, a látogatás céljáról és a tapasztalatairól kérdeztük a korábbi olimpiai bajnokot.

-       Már az előző évben elterveztem, hogy meglátogatom a klubokat és megfigyelem, miként folyik a munka az ország különböző pontjain, hiszen a meccsek alapján már minden együttesről kialakult egy kép, de fontosnak tartom az edzésmunkát is elemezni. Sokat beszélgetek a hasonló látogatások alkalmával az edzőkkel, tapasztalatokat cserélünk, fontos számomra a kollégák véleménye, emellett természetesen én is elmondom a tapasztalataimat. A célom az, hogy mindkét fél tudjon profitálni ezekből a beszélgetésekből, amelyek reményeim szerint a magyar vízilabdázás fejlődését eredményezik majd – kezdte a beszélgetést Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány több játékossal is találkozott már személyesen a pécsi csapatból, de legélénkebben talán Lajkó Márton játéka él az emlékezetében, akit tavaly kétszer is behívott a válogatott edzéseire.

-       Lajkó Marcit még BVSC-s edzőként ismertem meg, stabil játékosnak tartom, aki jó benyomást keltett az edzéseken is, csapatában meghatározó vízilabdázó, emellett ő az egyik, aki a PVSK-Mecsek Füszért együtteséből legközelebb van a válogatottsághoz. Tetszik, amit edzéseken nyújt. Azt gondolom, hogy elismerés a klub és a játékos számára is, hogy meghívót kapott a válogatott edzésére, ahol összemérhette tudását más együttesek kiválóságaival is, más kapusoknak is lőhetett és kapott visszajelzést arról, mi a pozitívum a játékában és mik azok a pontok, ahol esetleg még tud fejlődni. A jövő eldönti majd, milyen játékos válik belőle, nagyon fiatal még, sok lehetőség van előtte, türelemmel kell végeznie a dolgát és sokat kell dolgoznia. Azt ki kell emelnem, hogy Lukács Gergely vezetőedzőnél jó helyen van Marci, amellett, hogy sok játéklehetőséget kap, tudom, hogy jó szakmai munka is folyik Pécsett. A Pécs fiatal csapat ellenére hónapról hónapra megmutatja, milyen dinamikusan tud fejlődni és ezt jó látni – folytatta a kapitány.

Märcz Tamás a tornatermi és medencés edzést követően elégedetten távozott Pécsről, mint mondta, nagyon intenzív tréningeket állított össze a pécsi pólósoknak a szakmai stáb.

-       A konditermi edzésük viszonylag klasszikusnak mondható, elbeszélgettem az erőnléti edzővel is, aki sok jó dolgot említett. Azt látom, hogy felkészült edzők dolgoznak a pécsi vízilabdában, akik átgondoltan építik fel a tréningeket is. A medencében olyan foglalkozás zajlott, amely az egyéni képességeket is fejlesztette, színes és változatos gyakorlatokkal készülnek a játékosok a bajnokság folytatására. Megmondom őszintén, hogy nem okozott meglepetést a program, hiszen erre számítottam az edzőktől, Lukács Gergelyt és Surányi Lászlót is régebb óta ismerem, biztos voltam benne, hogy jó edzésprogramot állítanak össze. Egy-két dolgot megbeszéltünk, hogy miben lehetne előre lépni a játékosok képzését tekintve, úgy láttam, hogy a csapat és a vezetőség is örült, hogy érdeklődnek a munkájuk iránt a Magyar Vízilabda Szövetség részéről, így mindenki kap visszajelzést, amellyel igyekszünk fejleszteni a magyar vízilabdázást – zárta Märcz Tamás.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek