Hírek

Játékos formában mutatták be a hoki alapjait

Jégkorong

2018. január 23.

Pécsett tartotta a Magyar Jégkorong Szövetség a „Gyere Hokizni” Roadshow elnevezésű toborzó eseményét, amelynek baranyai szervezésében a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. működött közre.

Játékos formában mutatták be a hoki alapjait

Január 22-én, hétfőn mosolygós gyerekek hangos zsivaja dobta fel a Lauber Dezső Sportcsarnok és a Műjégpálya télies hangulatát, hiszen a két létesítményben közel 200 óvodás és kisiskolás ismerkedhetett meg közelebbről a jégkorong alapjaival. A rendezvényen a válogatott korábbi csapatkapitánya, Vas Márton is élménybeszámolót tartott, majd lelkesen terelgette a kicsik első lépéseit a jégen.

A gyerekek számára játékos ügyességi feladatokkal indult a nap, többek között a jégkorong szárazföldi verzióját, a floorballt is kipróbálhatták, de korongból is építhettek várat, amellyel a szervezők célja az volt, hogy minél játékosabb és szórakoztatóbb formában tudjanak megismerkedni a kicsik a jégkorong alapjaival. A résztvevők felpróbálhatták a hokis szerelést, illetve megtanulhatták a védőfelszerelések funkcióit is. A Műjégpályán a korcsolyázás alapjainak elsajátítása után a kicsik már kapura is lőhettek a képzett edzők segítségével, így az esemény végére mindenki megtapasztalhatta, milyen kihívásokkal néz szembe egy-egy profi jégkorongozó. A PSN Zrt. Sportiskola jégkorong szakosztályának vezetőedzője, Maretics György szerint nagyon hasznos pár órát tölthettek el a gyerekek az esemény során.

-        Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere Hokizni” toborzóját, hiszen épp annak a korosztálynak szól a rendezvény, amelyből pár éven belül akár válogatott szintű játékosokat is ki lehet nevelni. Az 5-8 éves gyerekek amellett, hogy megismerkedhettek a korcsolyázás és a jégkorong alapjaival, a magyar hoki egyik kiváló játékosával, Vas Mártonnal is találkozhattak, aki személyes tapasztalatain, élményein keresztül még közelebb tudta hozni a gyerekeket a sportághoz. Bízom benne, hogy a program során mindenki jól érezte magát és sokakkal találkozunk majd a szakosztály edzésein is – foglalta össze az esemény tapasztalatait a szakember.

 

Kapcsolódó galéria
2018. január 23. Gyere Hokizni Roadshow
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók