Hírek

Kenderesi Tamás Thaiföldön csiszolta tudását

Úszás

2018. február 8.

Thaiföldön edzőtáborozott a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás, aki amellett, hogy új technikákat is igyekszik bevetni az úszása során, az edzéseket követően is a modern technológia eszközeit veszi igénybe...

Kenderesi Tamás Thaiföldön csiszolta tudását

Január második felében három hétig Thaiföldön készült a magyar úszóválogatott, amelyet hamarosan újabb edzőtábor követ, ezúttal Miami lesz az úti cél. A PSN Zrt. Sportiskola kiválóságát a felkészülésről és annak nehézségeiről kérdeztük.

– Nem mondom, hogy könnyen viselem az időeltolódásokat és az átállást, de nagyon hasznos edzőtáboron vagyunk túl. Napi két medencés edzés mellett a konditermi tréningek sem maradhattak el, emellett nagyon odafigyeltem a teljesítményfokozó táplálkozásra is. A felkészülési időszaknak megfelelő állapotban vagyok, talán jobbak is az eredményeim, mint egy évvel ezelőtt, de januárban mindig nehéz az újrakezdés a téli pihenőt követően. Thaiföldön új technikákat is kipróbáltunk, emellett nagy hangsúlyt fektettünk a fordulóimra is, de azt gondolom, hogy sokat javultam ezen a téren, ami sokat jelent – kezdte az olimpiai bronzérmes úszó, aki hozzátette, a külföldön töltött napokban nagyon hiányzik számára a család, éppen ezért igyekszik a lehető legtöbb időt testvéreivel, különösen az egyéves öccse, Marcell társaságában tölteni, aki mindig felvidítja a legnehezebb pillanatokban is.

Kenderesi Tamás fejlődését természetesen edzője, Tari Imre is nagyban segíti, ám a sportoló maga is sokat tesz a medencén kívül is azért, hogy értékes másodperceket tudjon faragni az időeredményeiből.

– Rengeteg videós felvételt készítettem az edzőtábor során az úszásomról, különböző helyekre és szögekben helyeztem el a kamerámat a víz alatt és felett is, majd a videókat otthon újra és újra megnéztem, lelassítottam, így teljesebb képet kapok a technikámról. Persze, sokszor nagyon fárasztó a kimerítő edzéseket követően ugyanazt végignézni kívülről is, amit már egyszer belülről megtapasztaltam, de nagyon sokat lehet tanulni a mozgásom elemzéséből és mindig azt szoktam mondani, hogy kattantnak kell lenni ahhoz, hogy valakiből jó úszó válhasson – zárta a sportoló, akinek március végén az országos bajnokságon, augusztusban pedig az Európa-bajnokságon szurkolhatunk majd.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói