Hírek

Pécsre figyel a vízilabda-utánpótlás

Vízilabda

2018. február 9.

Újabb elismerésben részesültek a pécsi vízilabda-utánpótlásban dolgozó edzők és szakvezetők.

Pécsre figyel a vízilabda-utánpótlás

a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a 2005-ös korosztály dunántúli tehetséggondozó keretedzéseinek ezentúl a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszoda adhat otthont. A csapat egyik edzője ráadásul a PSN Zrt. Sportiskola és a PVSK-Mecsek Füszért edzője, Surányi László lesz.

 

A Dunántúl legügyesebb U12-es vízilabdázóinak tehetséggondozó edzéseit Szombathelyről helyezték át Pécsre, ezen kívül az ország további három pontján találkoznak havonta egyszer az adott terület legjobbjai. A PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályvezetője szerint komoly háttérmunka és összefogás eredménye, hogy Pécs lehet az egyik központ.

– Igazán büszkék lehetünk, hiszen a munkánkat azzal is elismerik a szövetségben, hogy ide helyezik át a tehetségek edzéseinek központját. Tavaly nyáron fogalmaztuk meg az utánpótlás-nevelési koncepciónkat, amelyben részletesen kifejtettük a szakmai terveinket. A munkában jelentős szerepet vállalt a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila is, aki sokat tesz a sportág pécsi fejlődéséért, így természetesen igazi mérföldkő, hogy bekapcsolódhatunk az MVLSZ tehetséggondozó programjába – árulta el a szakvezető.

A pécsiek számára biztos ismerősen cseng a korosztály egyik trénerének, Ágner Zoltánnak a neve, aki hosszú éveken keresztül játszott a PVSK-Mecsek Füszért csapatában, hozzá csatlakozik Surányi László, aki nagy örömmel fogadta el a felkérést.

– Több éve dolgozom már Pécsett az utánpótlásban edzőként, nagyon szeretek a gyerekekkel foglalkozni, ám ezúttal arra is büszke lehetek, hogy a szakmában is elismerik a munkámat és felkértek erre a feladatra, amit Vári Attilának is köszönhetek, hiszen ő maga ajánlott a szövetségben dolgozók figyelmébe. Az a célunk és feladatunk, hogy kiválasszuk a korosztály legjobb 12–13 vízilabdázóját és közülük is azokat, akik akár az országos keretbe is bekerülhetnek – fogalmazott a tréner, aki február 11-én, vasárnap tartja az első felkészülést a sportolóknak.

A csapatnál az edző mellett két pécsi pólós is helyet kapott, Arató Valér azonban sérülés miatt nem tud ezúttal részt venni a tréningeken, Raffai Barna pedig meghívót kapott Kemény Kristóf és Regős Áron szövetségi edzőktől a válogatott keretbe, amely szintén a következő hétvégén készül együtt.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek