Hírek

Pécsre figyel a vízilabda-utánpótlás

Vízilabda

2018. február 9.

Újabb elismerésben részesültek a pécsi vízilabda-utánpótlásban dolgozó edzők és szakvezetők.

Pécsre figyel a vízilabda-utánpótlás

a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a 2005-ös korosztály dunántúli tehetséggondozó keretedzéseinek ezentúl a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszoda adhat otthont. A csapat egyik edzője ráadásul a PSN Zrt. Sportiskola és a PVSK-Mecsek Füszért edzője, Surányi László lesz.

 

A Dunántúl legügyesebb U12-es vízilabdázóinak tehetséggondozó edzéseit Szombathelyről helyezték át Pécsre, ezen kívül az ország további három pontján találkoznak havonta egyszer az adott terület legjobbjai. A PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályvezetője szerint komoly háttérmunka és összefogás eredménye, hogy Pécs lehet az egyik központ.

– Igazán büszkék lehetünk, hiszen a munkánkat azzal is elismerik a szövetségben, hogy ide helyezik át a tehetségek edzéseinek központját. Tavaly nyáron fogalmaztuk meg az utánpótlás-nevelési koncepciónkat, amelyben részletesen kifejtettük a szakmai terveinket. A munkában jelentős szerepet vállalt a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila is, aki sokat tesz a sportág pécsi fejlődéséért, így természetesen igazi mérföldkő, hogy bekapcsolódhatunk az MVLSZ tehetséggondozó programjába – árulta el a szakvezető.

A pécsiek számára biztos ismerősen cseng a korosztály egyik trénerének, Ágner Zoltánnak a neve, aki hosszú éveken keresztül játszott a PVSK-Mecsek Füszért csapatában, hozzá csatlakozik Surányi László, aki nagy örömmel fogadta el a felkérést.

– Több éve dolgozom már Pécsett az utánpótlásban edzőként, nagyon szeretek a gyerekekkel foglalkozni, ám ezúttal arra is büszke lehetek, hogy a szakmában is elismerik a munkámat és felkértek erre a feladatra, amit Vári Attilának is köszönhetek, hiszen ő maga ajánlott a szövetségben dolgozók figyelmébe. Az a célunk és feladatunk, hogy kiválasszuk a korosztály legjobb 12–13 vízilabdázóját és közülük is azokat, akik akár az országos keretbe is bekerülhetnek – fogalmazott a tréner, aki február 11-én, vasárnap tartja az első felkészülést a sportolóknak.

A csapatnál az edző mellett két pécsi pólós is helyet kapott, Arató Valér azonban sérülés miatt nem tud ezúttal részt venni a tréningeken, Raffai Barna pedig meghívót kapott Kemény Kristóf és Regős Áron szövetségi edzőktől a válogatott keretbe, amely szintén a következő hétvégén készül együtt.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 18.

Közel 100 érmet szereztek úszóink

2018. december 18.

Gyertek korizni!

Lövészet 2018. december 17.

Csonka Zsófia magabiztos sikere

Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n