Hírek

Új időpontban a havas diákolimpia

2018. február 19.

Február 22-23-án rendezhetik meg a havas diákolimpiát.

Új időpontban a havas diákolimpia

A hónap elején a meleg időjárás miatt ugyan elmaradt a sí és szánkó diákolimpia, ám a rendezők az előrejelzéseket figyelembe véve február 22-23-án szeretnék megtartani a várva várt eseményt. 

KORÁBBAN ÍRTUK:


Több év kihagyás után rendezhetnek újra versenyt a pécsi sípályán. Február 8-9-én, csütörtökön és pénteken a PVSK Sí Szakosztálya és a PSN Zrt. közösen rendezi a megyei sí és szánkó diákolimpiát. A megmérettetés régi hagyományokra nyúlik vissza, Baranya megyében az első havas diákolimpiát 1977-ben rendezték. Az első tíz évben alpesi sí, szánkó és sífutó versenyszámokban álltak rajthoz a fiatalok, majd utóbbi kikerült a versenykiírásból.

Az időjárás kiszámíthatatlanságával és az egyre kevesebb mennyiségű hó miatt azonban rendszertelenné vált a havas megmérettetés rendezési lehetősége, az utolsó versenyt 2015-ben tudták megrendezni a szervezők. Ugyan az elmúlt hétvégén tetemes mennyiségű hó hullott a Mecsekben, de az egyre melegedő időjárás nem ad bizakodásra okot, így csak a verseny előtti napon tudják eldönteni a szervezők, hogy 2018-ban rajthoz állhatnak-e a fiatalok a pécsi sípályán. 

A verseny kiírása a szövegre kattintva elérhető. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020