Hírek

Dr. Meilinger Csaba a jogi pályán is jeleskedik

Úszás

2018. február 20.

Ha szereti az ember, nem fáj annyira – vallja a 2012-es londoni Paralimpián döntős helyezést elért úszó.

Dr. Meilinger Csaba a jogi pályán is jeleskedik

Őszintén megvallva pár évvel ezelőtt nem biztos, hogy többen fogadtak volna arra, hogy a PSN Zrt. Sportiskola paralimpikon úszója, Meilinger Csaba a tanulás és a tudomány terén fog kimagaslóan nagy sikereket elérni, ám az élet és a volt úszó megcáfolta a kétkedőket. Az 1832 óta megtartott Budapesti Jogászbál – az Anna Bált követően – hazánk második legrégebbi estélye, amelyen 2018-ban a tavaly a PTE Jogi karán summa cum laude minősítéssel végző, jelenleg pedig PhD hallgatóként tanuló Meilinger Csaba vehette át ügyvédjelölt kategóriában a Praesens-díjat.

-          Nagy megtiszteltetés volt az ország egyik legjelentősebb eseményén hazánk legjobb ügyvédei, ügyészei, bírói és jogászai előtt átvenni ezt a nívós szakmai elismerést – kezdte a Madar és Társa Ügyvédi Iroda munkatársa, akinek szakmai önéletrajza nagyon megnyerő volt a zsűri számára – Azt gondolom, hogy a köztársasági ösztöndíj, a sport majd később tudomány kategóriában a PTE Tehetségkövetévé választásom, az országos perbeszéd és jogesetmegoldó versenyeken való döntős helyezések mind segítettek abban, hogy az én pályázatom nyerjen – árulta el Meilinger Csaba, aki a Madar és Társa Ügyvédi Irodánál főként társasági és ingatlan joggal foglalkozik, munkáltatója több mint tíz éve nyújt folyamatos jogi szolgáltatást több multinacionális cég, valamint budapesti és számos vidék bevásárlóközpont, továbbá irodaház üzemeltetői részére.

A korábbi kiváló úszó természetesen nem szakadt el szeretett sportágától sem, ám mostanában más szemszögből figyeli az eseményeket, január 18-tól a Magyar Paralimpiai Bizottság Jogi és Etikai Bizottságának tagjaként tevékenykedik.

-          A Bizottság ugyan még csak egy hónapja alakult, de már volt egy ülésünk, amelyen egy olyan sportoló ügyét vitattuk meg, aki rendkívül súlyosan vétett a normák ellen. Az ügyvédjelölti munkám során is azt tapasztalom, hogy nagy előnyömre válik a sportolói múltam, hiszen nekem megszokott volt a hajnali ébredésből, edzésből, iskolai tanulmányokból és újabb tréningekből álló napi rutin, ez mostanában sincs másként, csak az úszást felváltotta a munka és az újabb szakmai kihívások. Fiatalabb koromban még nem voltam biztos abban, mit is szeretnék a későbbiekben csinálni, ám most már minden erőmmel azon vagyok, hogy ügyvédjelöltként kimagaslóan jó teljesítményt nyújtsak. De ha szereti az ember – márpedig én nagyon is szeretem -, akkor nem fáj – zárta Meilinger Csaba.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek