Hírek

Koppenhága, Madeira: eredményesek a pécsi úszók

Úszás

2018. március 5.

A világ különböző pontjain bizonyították a PSN Zrt. Sportiskola úszói, hogy a legjobbak között van a helyük, Konkoly Zsófia és Iván Bence Koppenhágában remekeltek, Péter Virág pedig Madeirán edzőtáborozott.

Koppenhága, Madeira: eredményesek a pécsi úszók

A PSN Zrt. Sportiskola úszója, Péter Virág ugyan még csak 14 éves, ám nagy tehetségnek tartják a medencében. A pécsi sportoló számára nagyon sűrű volt a február, alighogy megérkezett a három hétig tartó madeirai válogatott edzőtáborból, máris a Győrben megrendezett Arany Üst nemzetközi úszóversenyen kellett teljesítenie. A fiatal sportoló azonban jól vette az akadályokat, mind a tíz számában szerepelt a döntőben is.


-          Napi kétszer két óra edzés és egy óra konditermi tréning után mondhatjuk, hogy Virág a kemény munkából ugrott vízbe a nemzetközi megmérettetésen, amelyen a serdülő korosztály legjobbjai álltak rajtkőre. A délelőtti úszásokon látszott azért az elmúlt hetek extra terhelése, de délutánra sikerült annyira összerakni az úszást, hogy szinte minden számban egyéni csúcsot ért el a válogatott kerettag úszó, ráadásul 200 méter vegyesen, 100 és 200 méter mellen pedig ezüstérmet is sikerült nyernie. Teljesen elégedett vagyok a teljesítményével, hiszen a nála idősebbekkel együtt értékelték az eredményét, így még nagyobb sikerként könyvelhetjük el a helyezéseit – fogalmazott edzője, Jancsik Árpád.

 

A pécsi paraúszók legutóbb a koppenhágai Világkupán álltak rajtkőre, de hamarosan ismét repülőre ülnek, ezúttal a cél Indianapolis lesz.

-          A koppenhágai megmérettetés korábban ugyan nem volt tervben, de szerencsére két héttel ezelőtt adódott egy lehetőségünk és így mégis el tudtak indulni a pécsi sportolók a Világkupán. Konkoly Zsófia 50 méter pillangón egyéni csúccsal elhozta az összetett ezüstérmet, amely kategóriájában az első helyet jelentette. Iván Bence pedig a világbajnokságon elért idejéből tudott faragni 200 méter vegyesen, ami nagyon jó eredménynek számít, látszik a fejlődés – árulta el a két sportoló edzője, Jancsik Árpád, aki hozzátette, hogy nem sok idejük marad az úszóknak a pihenésre, hiszen 3 hetes edzőtábor következik majd, amely után Indianapolisban állnak rajtkőre a Világkupán, ami jó felmérő lesz a nyári Európa-bajnokság előtt.

 


Eredmények:

Konkoly Zsófia

 

50m pillangó

1. hely (összetett 2.)
100m pillangó

2 hely.  (összetett 5)

100m hát

2. hely (összetett 11.)

50m hát

4. hely (összetett 10.)

 

 

Iván Bence

50m gyors

3. hely (összetett 29.)

100m mell

2. hely (összetett 15.)

50m pillangó

2. hely (összetett 15.)

200m vegyes

1. hely (összetett 14.)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói