Hírek

Az UVSE-vel döntőzik a Pécs

Vízilabda

2018. március 27.

Hétfőn az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában elrajtolt a Komjádi-kupa négyes döntője, kedden 17:30-kor az FTC és a Vasas a bronzéremért, 19:00-tól a Pécs és az UVSE pedig a kupagyőzelemért ugorhat medencébe.

Az UVSE-vel döntőzik a Pécs

Az 1933-ban indult kupasorozat első négyes döntőjét a pécsi szervezők technikai értekezlettel indították, amelyet követően a résztvevő csapatok és a Magyar Vízilabda Szövetség képviselői Szilágyi László sporttörténész igen érdekes múltidézőjét hallgathatták meg a névadóról, Komjádi Béláról.

Már az első elődöntő is komoly csatát hozott, az FTC és az UVSE mérte össze tudását a medencében. Az első negyedben ugyan még jobb volt a Fradi, de a lilák megrázták magukat és hamar záporoztak a gólok, a félidőben már 8-5-re vezettek Németh Zsolt tanítványai, akik az összecsapás végéig tudták tartani az előnyüket, végül magabiztos győzelemmel, 12-7-es sikerrel jutottak az idei kiírás döntőjébe.
 
Németh Zsolt, az immáron döntős UVSE szakvezetője boldogan értékelt a meccs után: "Szoros emberforgású zónával kezdtünk, melyhez sem a kapusteljesítmény nem volt megfelelő, sem a blokkok. Majd átváltottunk szoros emberfogásba, s mivel korban és fizikálisan is erősebb csapatunk van, ez bejött!

Elődöntő
FTC - UVSE 7-12 (4-3, 1-5, 1-2, 1-2)

Gólszerzők: Szőke 3, Turnai 2, Kolozsi, Gál, ill. Baksa 4, Vigvári 3, Dala 2, Rábavölgyi, Knézy, Korbács
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Döntőbe jutott az UVSE.

A második elődöntőn a címvédő Pécs és a Vasas ugrott medencébe a döntőbe kerülésért. Lukács Gergely tanítványai rögtön két góllal meglógtak az ellenfél elől, a második negyedben pedig tovább tudták növelni az előnyüket. Az angyalföldiek kicsit később tudtak csak reagálni, így a félidőre 4-2-es pécsi előnnyel mehettek a csapatok. A harmadik játékrész komoly küzdelmet hozott, a Vasas gyorsan egyenlített, ám David Mijics még a negyed vége előtt reagálni tudott, így a Pécs 6-5-ös előnnyel fordult az utolsó 8 percre. Az utolsó percig kiélezett csatában már szinte mindenki a büntetőpárbajra készült, kivéve Vörös Tamást, aki négy másodperccel a lefújás előtt belőtte a pécsieket a döntőbe, így 8-7-es sikert követően Lukács Gergely tanítványai küzdhetnek meg kedden este az UVSE-vel a kupagyőzelemért.

Lukács Gergely a találkozó után így összegzett: "Az OB I-es mérkőzések után a Komjádi-kupában is "őrült" meccset játszottunk a Vasas csapatával. Tizenegy játékossal ilyen iramú mérkőzést játszani nagyon komoly terhelést jelent. Mindkét csapat elismerést érdemel! A végén ismét a nagy szívünkkel és a zseniális közönségünk támogatásával nyertünk. De nincs idő ünnepelni, mert holnap jön a finálé!"
 
Elődöntő

PSN Zrt.- PVSK-Vasas SC 8-7 (2-0, 2-2, 1-2, 3-3)
Gólszerzők: 
Zerinváry 4, Csacsovszky E., Lajkó, Vörös, Mijics, ill. Bencz 3, Sélley 2, Simon, Makszim
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

 Március 27., kedd 
Bronzmérkőzés: Vasas-FTC (17.30)
Döntő: Pécs-UVSE (19:00)
Az eseményre a belépés ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kapcsolódó galéria
2018. március 27. Komjádi-kupa, elődöntő, Pécs - Vasas
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek