Hírek

Letették a Dárdai-akadémia alapkövét

Labdarúgás

2018. március 28.

Hamarosan megkezdődhet egy régóta várt létesítményfejlesztő beruházás, miután március 28-án a PSN Zrt. Gyöngyvirág utcai utánpótlás-központjában ünnepélyes keretek között letették az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia alapkövét.

Letették a Dárdai-akadémia alapkövét

A tanév és bajnoki szezon végén, júniusban kezdik meg a kovácstelepi sportkomplexum építését, amelyben várhatóan szeptembertől a PMFC több mint háromszáz fiatal labdarúgója készülhet majd a bajnoki mérkőzésekre. Az közel 1,5 milliárd forintos állami forrásból épülő központ a tervek szerint három ütemben készül el, az elkövetkező időszakban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat létesít a kivitelező és az ezekhez tartozó modern üzemeltetési eszközök, pályatartozékok is a fiatal generáció professzionális felkészüléséhez járulnak majd hozzá. Az ünnepélyes alapkőletételen dr. Őri László, Pécs alpolgármestere a komplexum fontosságára hívta fel a figyelmet.

-          Nagy nap ez a mai, hiszen több évtizedes hiányt pótol majd az a létesítmény, amelynek alapkövét ma lerakjuk. Ez a mai ünnepi esemény jó alkalom arra is, hogy felidézzük magunkban azt az utat, amit a pécsi labdarúgás és utánpótlásnevelés megtett az elmúlt évtizedben. Nagyon sokakat illet köszönet, akik szívügyüknek tekintették az utánpótlásnevelés fejlesztését. Külön kiemelem a magyar kormány támogatását, amely biztosította a fejlesztéshez szükséges 1,5 milliárd forintos forrást. Hálásak vagyunk azoknak a pécsieknek, edzőknek és szülőknek is, külön Bánki Erik képviselő úrnak, akik az elmúlt években nem csak hittek a pécsi utánpótlásnevelés megerősítésében, de sokat is tettek érte. A létesítmény lehetőséget ad arra, hogy egy átfogó városi sportfejlesztési stratégia részeként egyre több pécsi gyermekkel szerettessük meg a mindennapos testmozgást. A most épülő 21. századi színvonalú létesítmény méltó körülményeket biztosít annak a több száz utánpótlásban résztvevő gyermeknek, akik közül talán majd többen a nemzeti válogatottban is megállják helyüket. Ma egy olyan intézmény alapkövét rakjuk le, amely nevében emléket állít egy olyan pécsi legendának, akinek sportteljesítménye még évtizedeken keresztül példaként szolgál a pécsiek számára. Azt kívánom, hogy a pécsi labdarúgásnak ne csak szép múltja, de fényes jövője is legyen, amelyhez ez az építkezés nagy segítséget nyújthat – fogalmazott dr. Őri László, Pécs város alpolgármestere.

A beruházó PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila arról is beszámolt ünnepi beszédében, hogy regionális központként nem csak a pécsi focisták képzéséért felel majd az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia.

-          Magyarország kormánya három fő irányt határozott meg a sportot tekintve, fontos, hogy minden magyar gyermek egészséges felnőtté válhasson, hogy olyan létesítményekben készülhessenek a fiatal sportolók, amelyek minden igényt kielégítenek és mindezek mellett kiemelt fontosságú, hogy olyan kimagasló színvonalú rendezvényeket rendezzünk, amelyekre büszke lehet mindenki. Az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia nem az első és nem is az utolsó nemzetközi szabályoknak is megfelelő beruházás a városban, gondoljunk csak a PVSK és a PEAC létesítményeire vagy a Nemzeti Kosárlabda Akadémiára, de nem olyan rég adtuk át a tornacsarnokot is, amelyet már birtokba is vettek a sportolók. Regionális központként 3-4 csapatért is felelni fog az Akadémia, így Pécs városa olyan képzési alapnak lesz a centruma, amely megfelelő alapot fog adni a fiatal labdarúgó generációnak – mondta Vári Attila.

Kapcsolódó galéria
2018. március 28. Dárdai-akadémia alapkőletétel
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán