Hírek

Jégcsarnokot terveznek Pécsre

Korcsolya

2018. április 5.

Pécs az elsők között kapna jégcsarnokot, amennyiben a kormány döntésének értelmében városunkban megvalósítható egy ilyen beruházás az országos jégcsarnok-fejlesztési programban.

Jégcsarnokot terveznek Pécsre

Nem véletlen ez, hiszen pécsi korisok adták Magyarország első téli olimpiai aranyérmeit. Mindenképpen fenntartható létesítmény szeretnének, ezért ezt vizsgálják meg.

A legrissebb Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az országos jégcsarnok-fejlesztési program során négy helyszín között Pécsen is terveznek ilyen létesítményt.

A hír kapcsán Csizi Péter, országgyűlési képviselő lapunknak azt mondta, Pécsett egyre nagyobb az érdeklődés a jeges téli sportok – főként a jégkorong, a gyors- és műkorcsolyázás – profi szinten való űzése kapcsán főleg a legutóbbi olimpia óta.

Emlékeztetett: a pécsi Burján Csaba és Knoch Viktor nyert Magyarországnak a téli olimpiák történetében első ízben aranyérmet a Liu fivérekkel karöltve.

– Ezek a tények adták meg a lökést ahhoz, hogy a korábbi, jégcsarnok létrehozására irányuló pécsi terveink kormányzati támogatásban részesüljenek – mondta Csizi.

A város országgyűlési képviselője elmondta: az ilyen létesítmények nagy mértékben befolyásolják, milyen minőségben tudnak sportolni a helyi fiatalok, ugyanakkor azt is komolyan meg kell vizsgálni, mennyire lesz fenntartható, s milyen forrásból egy ilyen jégcsarnok.

– A döntés arról szól, hogy részletesen megvizsgáljuk mindezt Pécsett a kormányzattal közösen, s amennyiben a beruházás megvalósítható, és hosszú távon fenntartható, úgy városunkban nem lesz akadálya fedett jégcsarnok megépítésének – tette hozzá a képviselő.

Szintén a vizsgálat dönti el, hogy a jelenlegi jégpályát fedik-e be vagy egy teljesen új helyen építenek egy másikat.

Forrás: pecsma.hu

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 18.

Közel 100 érmet szereztek úszóink

2018. december 18.

Gyertek korizni!

Lövészet 2018. december 17.

Csonka Zsófia magabiztos sikere

Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n