Hírek

Halász Ádám az Eb-n is rajthoz állhat

Atlétika

2018. május 7.

Egy hónapon belül másodszor állhatott dobogóra hegyi futóversenyen a PSN Zrt. Sportiskola atlétája, Halász Ádám, aki ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra is.

Halász Ádám az Eb-n is rajthoz állhat
Május 6-án Felsőtárkányban rendezték meg a hegyifutó Európa-bajnokság második válogatóját, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola atlétája nem talált legyőzőre.

Halász Ádámnak 16,2 kilométeren 660 méter szintkülönbséggel kellett megküzdenie, a pécsi sportoló jól osztotta eb az erejét, a táv második felétől pedig fokozatosan növelni is tudta az előnyét és megnyerte a megmérettetést.

A pécsi futó ezzel a teljesítményével indulási jogot nyert a hegyifutó Európa-bajnokságra is, amelyet július 1-én rendeznek Skopjéban.
- Mindig is szerettem hegyen futni, de ezt a fajta terhelést nem lehet összehasonlítani a síkfutással, talán a taktikában kicsit másabb. A felkészülésem nem változott sokat, csak többet futok hegyen, mint korábban. Heti háromszor vagy négyszer futok hegyen, ebből két erősebb edzésem van. A fejlesztő tréningeket délelőtt szoktam elvégezni, akkor egyedül futok, ami eleinte nem volt kellemes, de hamar hozzászoktam. Nem tudom még, milyen erőt képviselnek az Európa-bajnokságon rajthoz álló ellenfeleim, így nem is tudom megmondani, milyen eredményt várok magamtól, de örülnék, ha az első tizenötben benne tudnék lenni – mondta a sportoló, akivel edzője, Fogarasi Sándor is nagyon elégedett.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán