Hírek

Aranyérem a Gymnasiaderól

Aerobik

2018. május 9.

Május első hetében Marokkóban rendezték a középiskolások legkiemelkedőbb világversenyét, a Gymnasiadét, amelyen a magyar csapat nagyon jól szerepelt.

Aranyérem a Gymnasiaderól
A pécsi színeket a PSN Zrt. Sportiskola aerobikosai képviselték, akik szép gyakorlatokkal és hősies helytállással bizonyították, hogy övék a jövő. Ákoshegyi Dóra a Flex HD SE és az Óbudai WDSE sportolóival közösen alkotott trióban ezüstérmet szerzett, a csak pécsiekből (Ostrosics Réka, Szabó Babett, Ulrich Dominika) álló hármas pedig a hetedik helyen végzett. A csoportoknál egyik nemzet egysége sem tudott szebb gyakorlatot bemutatni a magyaroknál, így Ákoshegyi Dóra az ezüstérem mellett aranyérmet is szerzett klubjának és Pécs városának. A PSN Zrt. sportolóiból – a trió résztvevői mellett Bleszity Virág és Mudik Fanni állt színpadra – álló csoport a nyolcadik helyen végzett. Magyarország a legjobb egyéni, trió és csoport eredménye alapján a nemzetek rangsorában az előkelő második helyet szerezte meg. A PSN Zrt. Sportiskola aerobik szakosztályának vezetőedzője, Varga-Réfi Eszter szövetségi trénerként is elkísérte a válogatottat a megmérettetésre, amelyről nagyon büszkén térhetnek haza a tanítványok és edzők egyaránt:

-          A válogatott sportolók számára nagyon jó előkészítés volt ez a verseny a május végén, illetve június elején megrendezendő világbajnokság előtt. A Gymnasiedén nagyon erős mezőny gyűlt össze a junioroknál, így az érmes helyezések szép reményekkel kecsegtetnek a vb-t tekintve. A dobogós helyek mellett pécsi szempontból már azt is komoly sikerként könyvelhetjük el, hogy a csak PSN Zrt.-s sportolókból álló egységeknek is lehetőségük volt megmutatni tudásukat Marokkóban, ráadásul trióban és csoportban is sikerült döntőbe jutniuk a lányoknak, ami megkoronázta számunkra az eseményt. A résztvevő magyar aerobikosoknak óriási élményt jelentett ez a verseny, eddig ugyanis egyik sportoló sem vett még részt multisport eseményen, az edzéseket és a versenyeket is profi szemléletben hajtották végre, emellett pedig sok sportolóval barátságot is kötötte és szurkoltak egymásnak – foglalta össze a magyarok teljesítményét a szakember.  

Nem sok pihenő jut a csapatnak, hiszen egy magyar versenyt követően május 22-én már utazik is az együttes Portugáliába, a világbajnokság helyszínére, ahol a PSN Zrt. Sportiskolát a junior korosztályban Ákoshegyi Dóra egyéniben, trióban és csoportban képviseli majd, aerodance kategóriában és trióban Ulrich Dominika lép majd színpadra, Ostrosics Réka és Szabó Babett pedig a hármas tagjaiként mutatják meg tudásukat. A felnőttek között a két pécsi sztáraerobikosnak, Mazács Fannibak és Bali Dánielnek három-három gyakorlatban szurkolhatunk majd, a nagy visszatérő, Sümegi Odett pedig az aerodance formáció tagjaként vesz majd részt a világversenyen.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések