Hírek

Nagyot ment a pécsi triatlonos

Triatlon

2018. május 22.

Bicsák Bence nemcsak saját, hanem a magyar triatlonsport legjobb eredményét érte el Japánban, a világbajnoki sorozat yokohamai állomásán.

Nagyot ment a pécsi triatlonos
A PSN Zrt. Sportiskola U23-as Európa-bajnoka, Bicsák Bence kiválóan rajtolt a két éven át tartó olimpiai kvalifikációs sorozatban, ötödik helye nagyon biztató a jövőre nézve. A triatlonosoknak mintegy negyven eseményen lesz lehetőségük a pontgyűjtésre, amelyből egyénenként a tizenkét legjobb eredmény számít majd bele a kvalifikációs ranglistába.

A pécsi sportoló áttörésként írta le a sikerét, mint mondta, edzője, Tóth Szilárd elültette benne a gondolatot és el is hitette vele, hogy akár ilyen nagy sikerre is képes lehet.

-          Nem teljesen alakultak úgy a dolgok a verseny előtt, ahogy elterveztük, tudtam, hogy jó formában vagyok, de sajnos meghúzódott a hajlítóm és a megmérettetés hetében nem tudtam futni, ami nagyon frusztrált. A 18 órás utazás sem tett jót, így úgy döntöttünk, hogy pihenéssel készülök a világkupára. A rajtot megelőző percekben kicsit bizonytalannak éreztem magam, régen indultam olimpiai távon, ráadásul nagyon technikás kerékpáros pálya és a világ legjobbjai vártak rám a rajtban – beszélt a versenyt megelőző napokról és percekről Pécs kiválósága. Bicsák Bence az úszás során nagyon megküzdött az ellenfelekkel, kerékpáron pedig sikerül még jobban felzárkóznia az élbolyhoz.

-          Nagyon jól sikerült a két szám közti váltás, életemben először jött le rólam versenyen ilyen gyorsan és jól a neoprém ruha, így elértem az élen haladókat, míg a mögöttem pár másodperccel érkezőknek ez nem sikerült. A gyors és technikás pályán nehéz volt előzni, emellett megterhelő volt a rengeteg kigyorsítás, centikre tekertünk egymástól és a kordonoktól még a 90 fokos kanyarokban is. A futás célegyenesében még tudtam sprintelni, majd elég hihetetlen érzés volt ötödikként beérni a célba. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ilyen jó helyen végeznem, ráadásul a példaképem, a kétszeres világbajnok Mario Mola velem fogott először kezet, ez az, amiért megéri minden nap keményen dolgozni – fogalmazott Bicsák Bence.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben