Hírek

Nagyot ment a pécsi triatlonos

Triatlon

2018. május 22.

Bicsák Bence nemcsak saját, hanem a magyar triatlonsport legjobb eredményét érte el Japánban, a világbajnoki sorozat yokohamai állomásán.

Nagyot ment a pécsi triatlonos
A PSN Zrt. Sportiskola U23-as Európa-bajnoka, Bicsák Bence kiválóan rajtolt a két éven át tartó olimpiai kvalifikációs sorozatban, ötödik helye nagyon biztató a jövőre nézve. A triatlonosoknak mintegy negyven eseményen lesz lehetőségük a pontgyűjtésre, amelyből egyénenként a tizenkét legjobb eredmény számít majd bele a kvalifikációs ranglistába.

A pécsi sportoló áttörésként írta le a sikerét, mint mondta, edzője, Tóth Szilárd elültette benne a gondolatot és el is hitette vele, hogy akár ilyen nagy sikerre is képes lehet.

-          Nem teljesen alakultak úgy a dolgok a verseny előtt, ahogy elterveztük, tudtam, hogy jó formában vagyok, de sajnos meghúzódott a hajlítóm és a megmérettetés hetében nem tudtam futni, ami nagyon frusztrált. A 18 órás utazás sem tett jót, így úgy döntöttünk, hogy pihenéssel készülök a világkupára. A rajtot megelőző percekben kicsit bizonytalannak éreztem magam, régen indultam olimpiai távon, ráadásul nagyon technikás kerékpáros pálya és a világ legjobbjai vártak rám a rajtban – beszélt a versenyt megelőző napokról és percekről Pécs kiválósága. Bicsák Bence az úszás során nagyon megküzdött az ellenfelekkel, kerékpáron pedig sikerül még jobban felzárkóznia az élbolyhoz.

-          Nagyon jól sikerült a két szám közti váltás, életemben először jött le rólam versenyen ilyen gyorsan és jól a neoprém ruha, így elértem az élen haladókat, míg a mögöttem pár másodperccel érkezőknek ez nem sikerült. A gyors és technikás pályán nehéz volt előzni, emellett megterhelő volt a rengeteg kigyorsítás, centikre tekertünk egymástól és a kordonoktól még a 90 fokos kanyarokban is. A futás célegyenesében még tudtam sprintelni, majd elég hihetetlen érzés volt ötödikként beérni a célba. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ilyen jó helyen végeznem, ráadásul a példaképem, a kétszeres világbajnok Mario Mola velem fogott először kezet, ez az, amiért megéri minden nap keményen dolgozni – fogalmazott Bicsák Bence.
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 18.

Közel 100 érmet szereztek úszóink

2018. december 18.

Gyertek korizni!

Lövészet 2018. december 17.

Csonka Zsófia magabiztos sikere

Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n