Hírek

Érvénytelenített gól, visszacsúszott a PMFC -

Labdarúgás

2018. május 28.

FRISSÍTVE! A bajnokság 29. fordulójában a játéknap előtt még éllovas PMFC csak érvénytelenített gólt tudott szerezni, így 0-0-s döntetlenjének köszönhetően visszacsúszott a Hódmezővásárhelyen nyerni tudó Tiszakécske mögé.

Érvénytelenített gól, visszacsúszott a PMFC -

Sajtóközlemény  

PMFC–Dabas: felülvizsgálati kérelem és feljelentés    

A PMFC NB III-as labdarúgócsapatát működtető PSN Zrt. az alábbi tájékoztatást adja a 2018. május 27-én, Pécsett lejátszott PMFC–FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzésen történtek, illetve az ezt követő szurkolói rendbontás kapcsán.  

A találkozó a 92–93. percében Barna Gábor játékvezető Nagy Márk játékvezetői asszisztens jelzésére les címén érvénytelenítette a PMFC által a vendégcsapatnak lőtt gólt. Mivel az ítélet a szurkolók szerint téves ítéleten alapult, a „B-közép”-szektorban helyet foglaló mintegy 10–15 felháborodott szurkoló letörte a szektort a pályát elválasztó kerítés egyik ajtaján szabályosan felszerelt lakatot, és bement a pályára…  

A PSN Zrt. vezetősége, bármilyen okra is legyen visszavezethető, minden ilyen jogsértő cselekményt elítél, azoktól személyesen és szervezetileg is elhatárolódik; illetve, a jelzett szurkolók ellen megteszi a szükséges jogi lépéseket (feljelentést).  

A PSN Zrt. házigazdaként természetesen minden jogos rendezői felelősségét elismeri, de úgy ítéli meg, hogy rendezőként az adott helyzet kezeléséhez, illetve általában is a mérkőzésen valamennyi körülményhez képest az ez esetben elvárható minden szükséges intézkedést megtett. Rendezői a kialakult helyzetet szakszerűen kezelték, fizikai erőszakot nem alkalmaztak, csak a játékvezetők és a klubház tényleges megvédéséhez szükséges mértékben léptek fel a szurkolókkal szemben.  

A PSN Zrt. emellett kedd délelőtt egy „felülvizsgálati kérelemmel” fordult az MLSZ Versenybizottságához. Ebben a helyzet újbóli elemzését, illetve azt kérte, hogy az MLSZ vizsgálja meg a találkozó végeredménye megváltoztatásának a lehetőségét – akár a meccs újrajátszásával. Okként a leshelyzet téves megítélést, az asszisztensi tévedést (amely az MLSZ szabályzatai szerint önmagában „óvásra” nem ad okot) megjelölve. Valamint azt, hogy a játékvezetőnek sem a hosszabbítást idejét mutató jelzését nem látta, sem a találkozó lefújását jelző sípjelét nem hallotta senki. Továbbá, mert a tévesnek vélt játékvezetői ítélet nemcsak a találkozó, de a bajnokság végkimentelét is befolyásolhatja.  

A PSN Zrt. ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szakmai stáb és a játékosok is tudják, hogy a bajnokságnak ezzel még nincs vége. Sőt matematikai esélye még a bajnoki cím megszerzésére is van a PMFC-nek, így minden erejükkel a zárófordulóra (Iváncsa–PMFC június 3., vasárnap, 17.30) történő maximális felkészülésre és annak a találkozónak a megnyerésére készülnek.   Jelen sajtóközlemény szabadon felhasználható.

    Pécs, 2018. május 29.                             Vári Attila vezérigazgató

KORÁBBAN ÍRTUK:


Jól kezdték a Dabas elleni bajnoki mérkőzést a pécsiek, akik rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. A mérkőzésen végig a piros-feketék támadtak, domináltak, de gólt nem tudtak szerezi a Pest megyeiek ellen, akik szinte ki sem jöttek a térfelükről, a hazai hálóőrnek, Somogyi Máténak talán egyszer kellett védenie a 90 perc során.

A pécsiek sokszor álltak közel a gólhoz, ám a rendes játékidőben nem jutottak tovább egy kapufánál, Wittrédi Dávid 80. percben megeresztett lövése azonban kifelé jött a lécről. Majd következett a hosszabbítás, és Beke Péter védőn megpattanó lövése végre utat talált a vendégek hálójába. A játékvezető először gólt jelzett, majd a partjelző intésére les címén érvénytelenítette a találatot. Ezzel maradt a 0-0-s döntetlen, a PMFC pedig visszacsúszott a második helyre.

Az utolsó fordulóban a pécsiek a már biztos harmadik Iváncsa otthonába látogatnak, míg az éllovas Tiszakécske a Szentlőrincet fogadja.

NB III Közép-csoport, 29. forduló

Pécs, PMFC Stadion, 2500 néző. Vezette: Barna Gábor.

PMFC – FC Dabas 0-0 (0-0)

Sárga lap: Mojzer (95.), ill. Sárközi (33.), Schelinger (74.), Sándli (82.)

​PMFC: ​Somogyi – Kónya K., Gajág, Puskás, Erdős – Horváth, Nagy (Beke, 76.) – Kónya D., Koller (Bata, 52.), Károly (Wittrédi, 62.) – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.

FC Dabas: Scheilinger - Földes, Makrai, Eördögh, Sárközi, Kiss (Takács, 70.), Fitos (Laczkó, 53.), Szűcs (Sándli, 46.), Csepregi, Mundi, Szkunc. Edző: Erős Károly.

Fotó: Kurdi József

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 18.

Közel 100 érmet szereztek úszóink

2018. december 18.

Gyertek korizni!

Lövészet 2018. december 17.

Csonka Zsófia magabiztos sikere

Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n