Hírek

Érvénytelenített gól, visszacsúszott a PMFC -

Labdarúgás

2018. május 28.

FRISSÍTVE! A bajnokság 29. fordulójában a játéknap előtt még éllovas PMFC csak érvénytelenített gólt tudott szerezni, így 0-0-s döntetlenjének köszönhetően visszacsúszott a Hódmezővásárhelyen nyerni tudó Tiszakécske mögé.

Érvénytelenített gól, visszacsúszott a PMFC -

Sajtóközlemény  

PMFC–Dabas: felülvizsgálati kérelem és feljelentés    

A PMFC NB III-as labdarúgócsapatát működtető PSN Zrt. az alábbi tájékoztatást adja a 2018. május 27-én, Pécsett lejátszott PMFC–FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzésen történtek, illetve az ezt követő szurkolói rendbontás kapcsán.  

A találkozó a 92–93. percében Barna Gábor játékvezető Nagy Márk játékvezetői asszisztens jelzésére les címén érvénytelenítette a PMFC által a vendégcsapatnak lőtt gólt. Mivel az ítélet a szurkolók szerint téves ítéleten alapult, a „B-közép”-szektorban helyet foglaló mintegy 10–15 felháborodott szurkoló letörte a szektort a pályát elválasztó kerítés egyik ajtaján szabályosan felszerelt lakatot, és bement a pályára…  

A PSN Zrt. vezetősége, bármilyen okra is legyen visszavezethető, minden ilyen jogsértő cselekményt elítél, azoktól személyesen és szervezetileg is elhatárolódik; illetve, a jelzett szurkolók ellen megteszi a szükséges jogi lépéseket (feljelentést).  

A PSN Zrt. házigazdaként természetesen minden jogos rendezői felelősségét elismeri, de úgy ítéli meg, hogy rendezőként az adott helyzet kezeléséhez, illetve általában is a mérkőzésen valamennyi körülményhez képest az ez esetben elvárható minden szükséges intézkedést megtett. Rendezői a kialakult helyzetet szakszerűen kezelték, fizikai erőszakot nem alkalmaztak, csak a játékvezetők és a klubház tényleges megvédéséhez szükséges mértékben léptek fel a szurkolókkal szemben.  

A PSN Zrt. emellett kedd délelőtt egy „felülvizsgálati kérelemmel” fordult az MLSZ Versenybizottságához. Ebben a helyzet újbóli elemzését, illetve azt kérte, hogy az MLSZ vizsgálja meg a találkozó végeredménye megváltoztatásának a lehetőségét – akár a meccs újrajátszásával. Okként a leshelyzet téves megítélést, az asszisztensi tévedést (amely az MLSZ szabályzatai szerint önmagában „óvásra” nem ad okot) megjelölve. Valamint azt, hogy a játékvezetőnek sem a hosszabbítást idejét mutató jelzését nem látta, sem a találkozó lefújását jelző sípjelét nem hallotta senki. Továbbá, mert a tévesnek vélt játékvezetői ítélet nemcsak a találkozó, de a bajnokság végkimentelét is befolyásolhatja.  

A PSN Zrt. ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szakmai stáb és a játékosok is tudják, hogy a bajnokságnak ezzel még nincs vége. Sőt matematikai esélye még a bajnoki cím megszerzésére is van a PMFC-nek, így minden erejükkel a zárófordulóra (Iváncsa–PMFC június 3., vasárnap, 17.30) történő maximális felkészülésre és annak a találkozónak a megnyerésére készülnek.   Jelen sajtóközlemény szabadon felhasználható.

    Pécs, 2018. május 29.                             Vári Attila vezérigazgató

KORÁBBAN ÍRTUK:


Jól kezdték a Dabas elleni bajnoki mérkőzést a pécsiek, akik rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. A mérkőzésen végig a piros-feketék támadtak, domináltak, de gólt nem tudtak szerezi a Pest megyeiek ellen, akik szinte ki sem jöttek a térfelükről, a hazai hálóőrnek, Somogyi Máténak talán egyszer kellett védenie a 90 perc során.

A pécsiek sokszor álltak közel a gólhoz, ám a rendes játékidőben nem jutottak tovább egy kapufánál, Wittrédi Dávid 80. percben megeresztett lövése azonban kifelé jött a lécről. Majd következett a hosszabbítás, és Beke Péter védőn megpattanó lövése végre utat talált a vendégek hálójába. A játékvezető először gólt jelzett, majd a partjelző intésére les címén érvénytelenítette a találatot. Ezzel maradt a 0-0-s döntetlen, a PMFC pedig visszacsúszott a második helyre.

Az utolsó fordulóban a pécsiek a már biztos harmadik Iváncsa otthonába látogatnak, míg az éllovas Tiszakécske a Szentlőrincet fogadja.

NB III Közép-csoport, 29. forduló

Pécs, PMFC Stadion, 2500 néző. Vezette: Barna Gábor.

PMFC – FC Dabas 0-0 (0-0)

Sárga lap: Mojzer (95.), ill. Sárközi (33.), Schelinger (74.), Sándli (82.)

​PMFC: ​Somogyi – Kónya K., Gajág, Puskás, Erdős – Horváth, Nagy (Beke, 76.) – Kónya D., Koller (Bata, 52.), Károly (Wittrédi, 62.) – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.

FC Dabas: Scheilinger - Földes, Makrai, Eördögh, Sárközi, Kiss (Takács, 70.), Fitos (Laczkó, 53.), Szűcs (Sándli, 46.), Csepregi, Mundi, Szkunc. Edző: Erős Károly.

Fotó: Kurdi József

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Szinkronúszás 2021. január 19.

Online szerepeltek a szinkronúszók

2021. január 18.

Aktuális heti versenyek

Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel