Hírek

Magyar Úszás Napja az uszodában

Úszás

2018. május 31.

A PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztálya is csatlakozott a Magyar Úszó Szövetség kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy minél többet ugorjanak medencébe a Magyar Úszás Napján.

Magyar Úszás Napja az uszodában
A pécsi rendezvényen úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és triatlon bajnokok vesznek részt az egyórás váltóversenyen, amelyet a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztálya szervez. A cél: egy óra alatt minél hosszabb táv teljesítése a medencében. A rendezvény célja az úszósport, a vízilabda, szinkronúszás és a triatlon, mint mozgásforma népszerűsítése, valamint Pécs, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a pécsi Hullámfürdő hírnevének öregbítése.    

MAGYAR ÚSZÁS NAPJA rendezvény

Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Úszó Ünnep  

Rendező: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Úszó Szakosztálya

Időpont: 2018. június 16. szombat

Helyszín: Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda (Hullámfürdő, 7623 Pécs, Szendrey Júlia u.7.) 50m-es, 8 pályás, feszített víztükrű, 2m mély versenymedence  

Részletes program:
09:15-9:50      Gyülekező a Hullámfürdő aulájában
10:00-10:10    Vendégek köszöntése, rövid megnyitó, beszédek
10:15-10:45    Bemelegítés
10:50               RAJT

A rendezvény kezdetén a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszói, vízilabdázói, szinkronúszói, triatlonosai, és a Pécsi Úszóiskola gyermekei, 50-100 méteres úszásokkal és bemutatókkal emelik az esemény fényét. Ezután a szakosztályok sportolói, egymást követően legalább 50-50 métert úsznak váltóban, lelkesen támogatva egymást.  

Nevezés: Május 25. péntektől június 13. szerdáig az alábbi e-mail címen: psnswimming@gmail.com

A nevezés során a szakosztály nevét és létszámát, valamint az edző/kísérő nevét kell feltüntetni!

Érdeklődni a psnswimming@gmail.com e-mail címen lehet.

Nevezési díj: nincs

A váltóverseny szabályai, résztvevői:

A váltóúszásra minden esetben, az alábbi fejezetben leírtak érvényesek.

Minden csapatban egy úszó résztvevő, minimálisan 50 métert úszik egyszerre.

CSAK BIZTOS ÚSZÁSTUDÁSSAL RENDELKEZŐK VEHETNEK RÉSZT A RENDEZVÉNYEN ! ! !

 • A résztvevők saját felelősségükre indulnak! 
 • A rendezvény során a résztvevőknek a fair play szellemében kell viselkedniük, az ellenfelekkel, a többi csapattaggal, és rendező személyekkel szembeni megfelelő magatartást kell tanúsítaniuk.
 • A csapatok a szakosztályok sportolóiból, edzőikből, szülőkből állnak. 
 • A jó hangulat, a csapatépítés és a más szakosztályok sportolóival, edzőivel való megismerkedés a cél, ezért a csapatokat (lányok-fiúk, sportágak) vegyesen állítjuk össze. 
 • Maximum csapatlétszám nincs.
 • A csapattagok egymást váltva 50-50m-t úsznak a programnak megfelelően összesen 1 órán keresztül.
 • Az esélyegyenlőség és a jó hangulat miatt „kicsik, nagyok”, lányok, fiúk sportágtól függetlenül vesznek részt a csapatokban. Amennyiben az induló csapatok száma szükségessé teszi, akkor egy pályán 2 csapat indul (jobb és bal sáv).  
 • Felszerelés: ·Úszósapka használata nem kötelező, de ajánlott. Úszószemüveg használata ajánlott. ·       Nem engedélyezett semmilyen speciális úszóruha (neoprén, búvárruha), vagy egyéb segédeszközök használata: uszony, békatalp, tenyérellenállás, deszka…
 • Szabályok: Indulni a rajtkövek mellől vagy a vízből a meghatározott sávon (A, B sáv) lehet. Minden hossz végén meg kell érinteni (kézzel, vagy lábbal) a falat, csak ez számít leúszott hossznak; Bármilyen úszásnemben lehet úszni; Egy sávba a beosztás szerinti oldalon úsznak ezzel elkerülve a lehetséges ütközéseket. A váltás az 50m leúszása után történik a fal megérintésével. A teljesített hosszok számlálása a sáv bírók által történik. a fenti szabályok be nem tartása büntetést vagy a csapat azonnali kizárását vonja maga után, amelyről a rendezők döntenek. A rendezők felügyelik a versenyt annak teljes időtartama alatt. Amennyiben az úszás során a résztvevőnek valamilyen problémája adódik, ezt kézfelemeléssel jelezze a rendezők felé. A helyezések eldöntése a csapatok által leúszott méter szám alapján történik. A szabad sávok száma maximum 16 csapat részvételét teszi lehetővé!
 • A medencetérben utcai cipővel tartózkodni TILOS!
 • Az uszoda mindenkori balesetvédelmi és házi szabályzatát mindenki köteles betartani!    
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek