Hírek

Négymilliót balhéztak össze a PMFC-?drukkerek?

Labdarúgás

2018. június 1.

A futballistáknak szomorúra, a B-középnek ultracsúfosra sikerült a hazai búcsú az NB III-as focibajnokságban.

Négymilliót balhéztak össze a PMFC-?drukkerek?

A múlt vasárnapi PMFC–Dabas találkozó 93. percében, 0-0-nál egy les címén meg nem adott gól után maroknyi randalírozó megpróbálta megrohamozni a játékvezetőket és a klubházat. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a kerítésszaggató produkciót másfél millió forintra értékelte – a derék horda ezzel együtt az idényben összesen 4,1 milliónyi büntetést csalt ki e hasznos célra a csapatot működtető PSN Zrt. kasszájából. De már gyűjthetik a pénzt a visszafizetésre.      

A múlt vasárnapi roham a pécsiek gólját a 93. percben, 0-0-nál les címén érvénytelenítő játékvezetők ellen képekben és feltöltött videókban is körbejárta már a hazai focinetet, ahogy látszik, a rendőrségnek könnyű dolga lesz a feljelentett társaság tagjainak beazonosítása. A PSN Zrt. ugyanis most elégelte meg végleg a garázdálkodást: a társaságot nagyjából ugyanennek a kemény magnak a főként idegenbeli rendbontásai miatt csak ebben az idényben 14 alkalommal vonta felelősségre az MLSZ FB, összesen 4,1 milliónyi bírságot kiszabva. (Más kérdés, hogy az úgynevezett „objektív felelősségi szabályt” – amikor a vendég sportszervezetett vonják felelősségre az idegenbeli meccsen „saját szurkolói” által elkövetett rendbontásért – nagyon sok csapat nehezményezi, mondván, az ilyen elemek nem a mi szurkolóink, csak azért, mert a mi mezünkbe bújtak, épp ellenkezőleg, csak súlyos károkat okoznak nekünk…)

Az MLSZ csütörtök délutánra hozta meg két döntését is: egyrészt a Versenybizottság érdemi tárgyalás nélkül elutasította a PSN Zrt. azon felülvizsgálati kérelmét, amelyet a játékvezetői tévedések miatt nyújtott be. Az indoklás prózai, eszerint „…a hazai és a nemzetközi gyakorlat is határozottan tiltja a pályán kialakult végeredmény módosítását…” Valljuk be, szinte vég nélkül sorolhatnánk a példákat arra, amikor egy-egy téves ítélet befolyásolta a végeredményt akár nemzetközi csúcstornák fináléjában, mégsem nagyon emlékszünk emiatt újrajátszott 90 percekre a focitörténelemből. 

A Fegyelmi Bizottság tolla még vastagabban fogott: a mérkőzéssel kapcsolatban a PSN Zrt.-t, mint visszaesőt, a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és rendzavarásáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért 1,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a soron következő hazai bajnoki mérkőzésének zárt kapus megtartását.

A PSN Zrt. vezetősége úgy döntött, nem él az ítélet ellen a fellebbezés lehetőségével. Egyben hangsúlyozták, bármilyen okra is legyen visszavezethető, minden hasonló jogsértő cselekményt elítélnek, azoktól személyesen és szervezetileg is elhatárolódnak; illetve, a jelzett szurkolók ellen már meg is tették a szükséges jogi lépéseket. Egyrészt az ismeretlen tettes elleni feljelentést rendbontásért, beleértve a stadionból történő kitiltást is; másrészt polgári peres eljárás kezdeményezését a jelzett büntetések miatti kártérítésre az azt kiváltó szurkolókkal szemben. Ahogy ugyanis a PSN Zrt.-nél fogalmaztak, immár nyilvánvalóvá vált, hogy ez már nem lehet véletlen, a tendenciózus, sport- és közösségellenes magatartásnak pedig egyszer s mindenkorra és a lehető leghatározottabban véget kívánnak vetni.

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán