Hírek

Négymilliót balhéztak össze a PMFC-?drukkerek?

Labdarúgás

2018. június 1.

A futballistáknak szomorúra, a B-középnek ultracsúfosra sikerült a hazai búcsú az NB III-as focibajnokságban.

Négymilliót balhéztak össze a PMFC-?drukkerek?

A múlt vasárnapi PMFC–Dabas találkozó 93. percében, 0-0-nál egy les címén meg nem adott gól után maroknyi randalírozó megpróbálta megrohamozni a játékvezetőket és a klubházat. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a kerítésszaggató produkciót másfél millió forintra értékelte – a derék horda ezzel együtt az idényben összesen 4,1 milliónyi büntetést csalt ki e hasznos célra a csapatot működtető PSN Zrt. kasszájából. De már gyűjthetik a pénzt a visszafizetésre.      

A múlt vasárnapi roham a pécsiek gólját a 93. percben, 0-0-nál les címén érvénytelenítő játékvezetők ellen képekben és feltöltött videókban is körbejárta már a hazai focinetet, ahogy látszik, a rendőrségnek könnyű dolga lesz a feljelentett társaság tagjainak beazonosítása. A PSN Zrt. ugyanis most elégelte meg végleg a garázdálkodást: a társaságot nagyjából ugyanennek a kemény magnak a főként idegenbeli rendbontásai miatt csak ebben az idényben 14 alkalommal vonta felelősségre az MLSZ FB, összesen 4,1 milliónyi bírságot kiszabva. (Más kérdés, hogy az úgynevezett „objektív felelősségi szabályt” – amikor a vendég sportszervezetett vonják felelősségre az idegenbeli meccsen „saját szurkolói” által elkövetett rendbontásért – nagyon sok csapat nehezményezi, mondván, az ilyen elemek nem a mi szurkolóink, csak azért, mert a mi mezünkbe bújtak, épp ellenkezőleg, csak súlyos károkat okoznak nekünk…)

Az MLSZ csütörtök délutánra hozta meg két döntését is: egyrészt a Versenybizottság érdemi tárgyalás nélkül elutasította a PSN Zrt. azon felülvizsgálati kérelmét, amelyet a játékvezetői tévedések miatt nyújtott be. Az indoklás prózai, eszerint „…a hazai és a nemzetközi gyakorlat is határozottan tiltja a pályán kialakult végeredmény módosítását…” Valljuk be, szinte vég nélkül sorolhatnánk a példákat arra, amikor egy-egy téves ítélet befolyásolta a végeredményt akár nemzetközi csúcstornák fináléjában, mégsem nagyon emlékszünk emiatt újrajátszott 90 percekre a focitörténelemből. 

A Fegyelmi Bizottság tolla még vastagabban fogott: a mérkőzéssel kapcsolatban a PSN Zrt.-t, mint visszaesőt, a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és rendzavarásáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért 1,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a soron következő hazai bajnoki mérkőzésének zárt kapus megtartását.

A PSN Zrt. vezetősége úgy döntött, nem él az ítélet ellen a fellebbezés lehetőségével. Egyben hangsúlyozták, bármilyen okra is legyen visszavezethető, minden hasonló jogsértő cselekményt elítélnek, azoktól személyesen és szervezetileg is elhatárolódnak; illetve, a jelzett szurkolók ellen már meg is tették a szükséges jogi lépéseket. Egyrészt az ismeretlen tettes elleni feljelentést rendbontásért, beleértve a stadionból történő kitiltást is; másrészt polgári peres eljárás kezdeményezését a jelzett büntetések miatti kártérítésre az azt kiváltó szurkolókkal szemben. Ahogy ugyanis a PSN Zrt.-nél fogalmaztak, immár nyilvánvalóvá vált, hogy ez már nem lehet véletlen, a tendenciózus, sport- és közösségellenes magatartásnak pedig egyszer s mindenkorra és a lehető leghatározottabban véget kívánnak vetni.

 

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 18.

Közel 100 érmet szereztek úszóink

2018. december 18.

Gyertek korizni!

Lövészet 2018. december 17.

Csonka Zsófia magabiztos sikere

Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n