Hírek

Két-két érem és döntős helyezés a vb-ről

Aerobik

2018. június 4.

A felnőttek túl tudták szárnyalni fiatalabb sporttársaik eredményét is, két éremmel és két döntős helyezéssel térhetnek haza, ráadásul mindkét dobogós eredményt a PSN Zrt. sportolói érdemelték ki.

Két-két érem és döntős helyezés a vb-ről

A pécsiek és a válogatott trénere, Varga-Réfi Eszter boldogan számolt be a remek eredményekről:

- Bali Dániel a férfiak mezőnyében egyéniben ezüst-, vegyespárosban pedig Mazács Fannival bronzérmet szerzett, ami azt jelenti, hogy egyértelműen a világ élvonalába tartozik a magyar és a pécsi aerobik sportág és annak képviselői. A páros nagyon jól teljesített a selejtezőben, a pécsiek negyedik helyen jutottak a döntőbe, így talán kisebb meglepetés volt, hogy az előző naphoz képest még jobb gyakorlattal rukkoltak elő és sikerült felállniuk a dobogóra – kezdte a PSN Zrt. Sportiskola aerobik szakosztályának vezetőedzője.

A férfiak egyéni számában azonban máshogy alakult a verseny, Bali Dániel számára nagyon rosszul indult a világbajnokság, csak a negyedik helyen tudta kvalifikálni magát a döntőre, de végül felállt a mélypontról és ugyan minden versenyen világklasszis teljesítményt szokott nyújtani, most magához képest is soha nem látott teljesítményt produkált. A bírók végül a japánok versenyzőjét találták a legjobbnak, de az ezüstérem is nagyon szépen csillog.

Trióban a pécsiek mellett a Flex HD-s Farkas Balázs állt színpadra, a hármas végül az ötödik helyen végzett, ami hosszú évek óta a legjobb eredmény, ugyanis régen volt arra példa, hogy magyar trió világbajnoki döntőben mutathassa be gyakorlatát. Az aerodance csoport nagyon látványos gyakorlattal mindössze ötszázaddal maradt le a dobogóról, de mivel hatodikként kvalifikálták magukat a magyarok a fináléra, így ez az eredmény is komoly előrelépésnek számít.

Az aerodance csapat tagjai: 

Flex HD: Magyar Anna, Ökrös Janka, Farkas Balázs

Óbudai WDSE: Hajdú Kata, Lőcsey Zoltán

Budaörsi DSE: Lendvay Réka

PSN Zrt.: Mazács Fanni, Sümegi Odett
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep