Hírek

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Atlétika

2018. július 11.

Rekkenő hőséggel kezdődött és fejeződött be az U18 Atlétikai Európa-bajnokság Győrben, az Olimpiai Sportparkban.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

A 42 ország részvételével zajló eseményen a kontinens legjobb ifjúsági atlétái küzdöttek meg egymással az érmekért és a helyezésekért.

Az első naptól fogva kiváló hangulatot teremtettek a sportolók és az őket lelkesítő szurkolók. A magyar csapat több mint 140 fős küldöttséggel érkezett a megmérettetésre.

Pénteken, a délelőtti programban szereplő versenyszámok közül női magasugrásban Kárpáti Enikő Kata is pályára lépett. A kvalifikáció két pályán folyt párhuzamosan. Enikő a legjobb magyarként az „A”pályán az idei év legjobb ifjúsági eredményét,174 cm-t ugrott, azonban egy magasság hiányzott a döntőhöz. A cél az Ifjúsági Olimpia volt, amihez ezt a magasságot elsőre kellett volna ugrania - mint utóbb kiderült. (Az európaiak számára ez volt az egyetlen kvalifikációs lehetőség a Buenos Airesben megrendezendő versenyre)

- Az egyéni csúcsom 1,77 méter, amit nagyon szerettem volna elérni. Sajnos ez most nem sikerült, de viszonylag elégedett vagyok magammal, mert mégiscsak itt vagyok az Eb-n, ami boldogsággal tölt el. A megfelelő koncentráció érdekében igyekeztem kizárni a közönséget, de nagyon jó volt a lelkes magyar nézők előtt versenyezni - árulta el Kárpáti Enikő Kata. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 20.

Február 25-én tartják a kori diákolimpiát

Atlétika 2019. február 19.

Jó úton halad az atléta

Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt