Hírek

Rangos vízilabdatorna érkezik Pécsre

Vízilabda

2018. július 25.

Négycsapatos nemzetközi vízilabdatornát rendeznek Pécsett, a junior korosztály legjobbjai mérik össze tudásukat az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

Rangos vízilabdatorna érkezik Pécsre

A PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályának vezetője, Lukács Gergely bízik abban, hogy sokan kilátogatnak majd a meccsekre.

- Azt gondolom, hogy ez egy újabb mérföldkő a pécsi vízilabdázás életében, hiszen rangos torna szervezését bízta ránk a Magyar Vízilabda Szövetség, amelynek képviselői nagyon elégedettek voltak az idei Komjádi-kupa rendezésünkkel is. Szeretnénk méltó vendéglátói lenni a csapatoknak, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a játékosok és a szakmai vezetők jól érezzék magukat városunkban és hasznosan töltsék el ezt a pár napot az uszodában is. Ez a négy nap nagy lehetőség a pécsi utánpótláskorú pólósoknak is, hiszen testközelből figyelhetik majd, milyen szintre kell eljutniuk 19 éves korukig annak érdekében, hogy a válogatottnál is számítsanak rájuk, azt gondolom, hogy a pécsi játékosok közül sokaknak minden lehetősége adott a cél eléréséhez – mondta Lukács Gergely, aki hozzátette, a szurkolók ingyenes tekinthetik meg a találkozókat, bízik abban, hogy megtelik majd az uszoda a vízilabdát szerető nézőkkel.

KORÁBBAN ÍRTUK:Rangos utánpótlás-válogatott tornát rendeznek Pécsett augusztus első hétvégéjén, augusztus 3–5. között. A PSN Zrt. és a Magyar Vízilabda Szövetség szervezésében az 1999-es, azaz junior korosztályú magyar válogatott ugrik majd az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda vízébe. A magyar csapat három ellenfele a horvátok, a szerbek és a brazilok korosztályos válogatottja lesz.

A Tóth Kálmán vezette magyar juniorok számára kiváló erőfelmérő lehet majd a négycsapatos nemzetközi felkészülési torna, és az sem elképzelhetetlen, hogy egy pécsi játékos is vízbe szállhat majd magyar színekben, Mijic Dávid, a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es csapatának fiatal tehetsége ugyanis tagja a junior válogatott bő keretének. 

Külön érdekesség még, hogy a brazil junior válogatott szövetségi edzőjének biztosan nem lesz ismeretlen a magyar környezet, ugyanis a Honvéd korábbi kiváló játékosa, Sudár Attila trenírozza a dél-amerikai fiatalokat, neki biztosan nem kell majd bemutatkoznia senkinek.

Forrás: bama.hu

A torna programja

augusztus 2., csütörtök

18:00-20:00 SRB-CRO edzés

augusztus 3., péntek

11:30-12:30 SRB-CRO edzés

18:00 SRB – CRO

19:30 HUN edzés

augusztus 4., szombat

9:30-10:30 CRO-SRB edzés

11:00     HUN-BRA

18:00    CRO –BRA

19:30    HUN –SRB 

augusztus 5., vasárnap

9:30     SRB-BRA

11:00     HUN – CRO

12:15     Ünnepélyes eredményhirdetés

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek