Hírek

Döntetlen a világklasszisok küzdelmén

Vízilabda

2018. augusztus 1.

Tizennégy magyar és négy külföldi olimpiai bajnok (összesen 43 ötkarikás arany medália büszke tulajdonosa) nézett farkasszemet egymással kedden este a Duna Aréna medencéjében.

Döntetlen a világklasszisok küzdelmén

Kemény Dénes olimpiai bajnokai hatalmas küzdelemben 5-5-ös döntetlent játszottak a Ratko Rudic által irányított világválogatott ellen.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden délután a vízilabdáé volt a főszerep a Duna Arénában. A XIXO Waterpolo Masters All Star Gála három utánpótlás mérkőzéssel vette kezdetét: előbb a 2004-es és a 2005-ös korosztályok legjobbjai meccseltek, majd a junior-válogatott és az ifjúsági-válogatott is összecsapott egymással. A csúcspontnak vitathatatlanul a 20.00-kor kezdődő gálamérkőzés bizonyult, melyen Kemény Dénes olimpiai bajnokai az egykori legnagyobb ellenfelekből összeállt világválogatottal néztek farkasszemet zsúfolásig telt lelátók előtt.
 

 

Az örömjáték, avagy a régi idők fantasztikus emlékeit idéző, kiváló hangulatú gálamérkőzés "vendégtalálattal" vette kezdetét, az olimpiai ezüst- és bronzérmes Revaz Chomakidze juttatta előnyhöz a Ratko Rudicáltal irányított világválogatottat. A Kemény-legények Benedek Tibor jóvoltából szinte rögtön kiegyenlíthettek volna, ám a nyolcas sapkát viselő háromszoros olimpiai bajnok lövése a kapufán csattant. Nem sokkal később azonban sikerült javítania a balkezes klasszisnak, fórgóljával egalizált a magyar válogatott. Sőt, Biros Péter és Kiss Gergely biztos kézzel értékesített ötmétereseivel a vezetést is átvette a Millennium Masters csapata. Az első játékrész a háromszoros ötkarikás bajnok hálóőr, Szécsi Zoltán hatalmas bravúrjával ért véget, 3-1.

 

 
A második felvonásban leginkább a kapusoké volt a főszerep. Előbb Biros Péter úszott meg és ejtett, azonban a gólvonal felé tartó labdájának az olimpiai ezüst- és bronzérmes Nikolai Maximov állta útját, míg a túloldalon az olimpiai bronzérmes Francesco Postiglione lövését hárította Szécsi Zoltán. A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péterhez hasonlóan a kétszeres ötkarikás győztes Varga Tamás is háromgólosra növelhette volna a különbséget, de büntetője kimaradt. A negyed így gólnélküli döntetlennel zárult. 

 

 
Nagyszünet újra megnyitották a gólcsapot a klasszisok. A világ- és Európa-bajnok Alexander Sapics akciógóljával egyre zárkózott Ratko Rudic legénysége. Varga Tamás centergóljával hamarosan újból kétgólos magyar vezetést mutatott a Duna Aréna eredményjelzője, ám ismét csökkentett a differencián a világválogatott, ezúttal az olimpiai ezüst- és bronzérmes Irek Zinnurov volt eredményes, 4-3.

 

 
A negyedik negyed a világválogatott egyenlítő találatával indult - az olimpiai ezüst- és bronzérmes Seregei Garbuzov köszönt be a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István kapujába (4-4). A rivális találata után gyors gólváltást láthatott a Duna Aréna nézőserege: Seregei Garbuzov talált be ismét, az 5-5-ös végeredményt pedig Varga Tamás állította be.

 

 

 

XIXO Waterpolo Masters All Star Gála

Millennium Masters - Világválogatott 5-5 (3-1, 0-0, 1-2, 1-2)
Vezette:
 Juhász György, Molnár Péter

Millennium Masters: Szécsi Zoltán, Varga Tamás 2, Märcz Tamás, Varga Zsolt, Kásás Tamás, Vári Attila, Kiss Gergely 1, Benedek Tibor 1, Fodor Rajmund, Biros Péter 1, Steinmetz Barnabás, Molnár Tamás, Székely Bulcsú, Kósz Zoltán, Gergely István. Edző: Kemény Dénes

Világválogatott: Nikolai Maximov (orosz), Peter Trobjevics (szerb), Francesco Postiglione (olasz), Harry van der Meer (holland), Igor Hinic (horvát), George Afroudakis (görög), Revaz Chomakidze (grúz) 1, Dubravko Simenc (horvát), Daniel Ballart (spanyol), Alexander Sapics (szerb) 1, Irek Zinnurov (orosz) 1, Seregei Garbuzov (orosz) 2. Edző: Ratko Rudic

Forrás: mvlsz.hu 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók