Hírek

Ezernél többen triatlonoztak a pécsi ob-n

Triatlon

2018. augusztus 6.

Ezernél több induló és kétezer-ötszáz látogató fémjelezte a PSN Zrt. első triatlonversenyét, amelynek a Tüskésrét és környéke adott otthont szombat-vasárnap.

Ezernél többen triatlonoztak a pécsi ob-n

A PSN Zrt. Sportiskola triatlonszakosztálya versenyzői révén már megalapozta hírnevét, a hétvégén pedig bebizonyította a szakosztály, hogy a házigazdaszereppel is jól boldogul. A visszajelzések ugyanis egyértelműen azt igazolták, hogy a kánikula ellenére kitűnően szervezett, jó hangulatú versenynek adott otthont a Tüskésréti tó és környezete.

Szombaton 650 egyéni induló versenyzett reggeltől estig 10 kategóriában, 12 futamban, 8 éves kortól egészen 77 éves korig. Ezen a napon az Utánpótlás Országos Bajnokság keretében az újonc 1-2, gyermek, és serdülő korosztályok legjobbjai úsztak, futottak, kerekeztek. Mellettük az ifi és junior korosztályok országos ranglistaversenyén, a felnőtt, szenior, veterán és elit versenyzők pedig az amatőr kupa keretében mérték össze tudásukat.

Vasárnap 131 csapat 393 versenyzője vett részt ugyanitt a Váltó Országos Bajnokságon, amelyen minden csapattag egy szupersprint triatlon távot teljesített, majd váltott, 3 fős, azonos nemű tagokból álló csapatokban. A korosztályi skála szintén nagyon bő volt, hiszen itt is a legkisebbek, azaz 8 évesektől a szeniorokig, azaz 68 éves korig versenyeztek a résztvevők, 4 futamban és összesen 10 kategóriában.

 Az alábbiakban (abc-rendben) közöljük a kategóriánkénti teljes eredménylistát.

Amatőr Kupa Ranglista ifjúsági junior felnőtt szenior veterán elit Férfiak korosztályos

Amatőr Kupa Ranglista ifjúsági junior felnőtt szenior veterán elit Férfiak

Amatőr Kupa Ranglista ifjúsági junior felnőtt szenior veterán elit Nők korosztályos

Amatőr Kupa Ranglista ifjúsági junior felnőtt szenior veterán elit Nők

Férfiak

Férfiak csapat

Gyermek fiú csapat

Gyermek fiú

Gyermek lány csapat

Gyermek lány

Nők

Nők csapat

Serdülő fiú csapat

Serdülő fiú

Serdülő lány csapat

Serdülő lány

Újonc 1 fiú csapat

Újonc 1 fiú

Újonc 1 lány csapat

Újonc 1 lány

Újonc 2 fiú csapat

Újonc 2 fiú

Újonc 2 lány csapat

Újonc 2 lány

Váltó újonc gyermek serdülő fiú korosztályos

Váltó újonc gyermek serdülő fiú

Váltó újonc gyermek serdülő lány korosztályos

Váltó újonc gyermek serdülő lány

Váltó UP2 felnőtt szenior veterán elit férfi korosztályos

Váltó UP2 felnőtt szenior veterán elit férfi

Váltó UP2 felnőtt szenior veterán elit női korosztályos

Váltó UP2 felnőtt szenior veterán elit női
KORÁBBAN ÍRTUK:


Közel ezer triatlonos áll rajthoz a pécsi ob-n

Augusztus 4-5-én a Magyar Triatlon Szövetség és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. első alkalommal rendez utánpótlás és váltó triatlon országos bajnokságot Pécsett, a tüskésréti Central Wakeboard Park vonzáskörzetében, amelyre közel 1000 sportoló nevezett. 

Az úszásból, kerékpározásból és futásból álló triatlon az egyik legkeményebb sportág, amelynek pécsi képviselői nemzetközi szinten is remekelnek, közülük a Világkupa-győztes, U23-as Európa-bajnok Bicsák Bence is rajthoz áll a hétvégi megmérettetésen:

- Nagyon várom a pécsi versenyt, kíváncsi vagyok, milyen lesz hazai pályán rajthoz állni, hiszen ez még sosem adatott meg nekem. Az országos bajnokságon váltóban veszek majd részt, a csapattársaimmal természetesen arra készülünk, hogy minden tökéletesen menjen. Ez a verseny egyébként nagyszerű program lesz minden sportszerető ember számára, így aki tudja, ne hagyja ki és jöjjön szurkolni – árulta el a PSN Zrt. triatlonosa.

A pécsi országos bajnokságon kilenc korcsoportban és a váltóban mérik össze tudásukat a résztvevők, a futamok alatt forgalomkorlátozásokra és buszterelésekre is számítaniuk kell a pécsieknek. 

2018. augusztus 4-én, szombaton reggel 08:00 és délután 18:30 között időszakosan a futamok idejére (várhatóan 30-40 percre) a rendőrség teljes szélességben mindkét irányba lezárja a Faiskola utcát a Nagyárpádi út kereszteződésétől a Central Wakeboard Parkig, a Nagyárpádi utat az Interspar gazdasági bejáratától a Kemény Zsigmond utca torkolatáig, és a Kemény Zsigmond utcát a Nagyárpádi úttól a BKN Metál Kft. telephelyéig. 

Az érintett útszakaszokra csak a megkülönböztető jelzést használó gépjárművek hajthatnak be. Emiatt időszakosan nem lesz megközelíthető a Pécsi Köztemető autós bejárata, a környékbeli kereskedelmi egységek parkolói és magáningatlanok sem. Az erre közlekedő városi autóbuszok is más útvonalon közlekednek majd. 

A futamok között – várhatóan az alábbi időszakokban – a korlátozást a rendőrség feloldja:

09:20-09:50, 10:30-11:10, 12:00-12:50, 14:00-15:30, 16:40-17:20. 2018. augusztus 5-én, vasárnap a fenti útszakaszokon a teljes útzár 08:50-13:00-ig tart, ezen időpontok között nem kerül sor feloldásra. 

2018. augusztus 4-én, szombaton a Főpályaudvarról 12:45-kor, augusztus 5-én vasárnap a Főpályaudvarról 8:45-kor, 10:45-kor és 12:45-kor induló 41Y járatok terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok nem érintik az Interspar, a Temető keleti kapu, a Csárda és a Községhatár elnevezésű megállókat.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben

Úszás 2020. július 27.

Válogatott úszóink sikerei a fővárosból