Hírek

Magyar bronz a pécsi pólótornán

Vízilabda

2018. augusztus 6.

Péntektől vasárnapig rangos nemzetközi junior felkészülési torna otthona volt Pécs. Tóth Kálmán és Keszthelyi Tibor tanítványai Szerbia és Horvátország mögött a 3. helyen zártak. Mérlegük egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

Magyar bronz a pécsi pólótornán

Augusztus 26. és szeptember 2. között a fehéroroszországi Minszk ad otthont a junior vízilabdázók Európa-bajnokságának. A kontinensbajnokságra való felkészülés jegyénben Tóth Kálmán szövetségi kapitány legénysége a varasdi felkészülési torna után ezúttal Mecsekalján vett részt rangos nemzetközi megméretésen. A magyar U19-es válogatott Brazília, Horvátország és Szerbia nemzeti együtteseivel csapott össze a háromnapos, pécsi viadalon.
A fiatalok szombaton délelőtt magabiztos, 11-3-as sikert arattak Brazília felett, majd délután a szerbek következtek, akikkel meggyűlt a magyar legények baja. Végül egy nagyon izgalmas és fordulatos találkozón 14-13-ra Szerbia győzött. A péntektől vasárnapig tartó tornát Horvátország ellen zárta a házigazda magyar válogatott. Tóth Kálmán és Keszthelyi Tibor tanítáványai nem bírtak a déli szomszédainkkal, az összecsapás 7-7-es döntetlennel ért véget.
- Szeretném megköszönni a Magyar Vízilabda Szövetségnek, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek, hogy egy ilyen nagyszerű körülmények között megrendezett tornán vehettünk részt. Újabb kiváló állomása volt ez a torna a felkészülésünknek, kiváló ellenfelekkel. Három mérkőzést játszottunk, előbb a brazilok, majd a szerbek, végezetül pedig a horvátok ellen. Az első találkozón a védekezésünket emelném ki, amely megadta az egész mérkőzésnek az alaphangját és stabilitását. A folytatásban Szerbia következett, aki ellen úgy gondolom, hogy 13 gólt lőni junior korosztályban bizony megsüvegelendő. Le a kalappal a fiúk előtt, nagyon ügyes támadásokat vezettek és szebbnél szebb gólokat láthattunk tőlük - ezúttal a támadójátékunk erősségét emelném ki. A harmadik, és egyben utolsó mérkőzésen Horvátországgal játszottunk. A játékvezetők sajnos nem igazán díjazták a sok mozgáson alapuló vízilabdánkat, melyből nagyon sok kontrát kaptunk. Ennek ellenére ezen az úton szeretnénk tovább menni, hiszen mi nem az állóvízilabdában hiszünk, hanem abban, hogy minél több mozgásból kerüljünk helyzetbe, vagy szolgáljuk ki akár a centereket - értékelt a szövetségi kapitány.

A tornán résztvevő magyar keret: Ágh György, Bányai Márk, Gál Dávid, Hajdu Attila, Horvát Ákos, Jókai Miklós, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Magyar Márton, Mizsei Márton, Mladoniczky Tibor, Sugár Péter, Turnai András, Vad Levente

Nemzetközi torna, Pécs, 2018. augusztus 3-5.

Eredmények

Magyarország-Brazília 11-3 (1-0, 3-1, 4-2, 3-0)

Bányai - Horváth, Kürti, Mladoniczky, Magyar (3), Ágh (1), Gál, Vad (2), Hajdu (1), Lukács (1), Sugár (1), Turnai A. (1), Mijic (1), Mizsei (k)

Magyarország-Szerbia 13-14 (3-3, 4-4, 4-4, 2-3)

Bányai - Horváth, Kürti (1), Mladoniczky, Magyar (2), Ágh (2), Gál (3), Vad, Hajdu (1), Lukács (1), Sugár (1), Turnai A. (1), Mijic (1), Mizsei (k)

Magyarország-Horvátország 7-7 (0-2, 1-1, 4-1, 2-3)

Mizsei - Horváth, Kürti, Mladoniczky (1), Hajdu (1), Mijic (1), Lukács, Bányai (k), Magyar (1), Ágh (1), Gál, Sugár (2), Turnai A. (1)

További eredmények

Szerbia-Horvátország 10-10

Szerbia-Brazília 14-7

Horvátország-Brazília 10-6

 
A torna végeredménye

  1. Szerbia 7 pont
  2. Horvátország 5 pont
  3. Magyarország 4 pont
  4. Brazília 0 pont

 

KORÁBBAN ÍRTUK:

 

Rangos utánpótlástorna az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában

Újabb állomásához érkezett a minszki Férfi Junior Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott felkészülése. Tóth Kálmán legénysége péntektől vasárnapig Mecsekajlán vesz részt egy nemzetközi tornán.

 

Míg Horváth János és Dávid Zoltán tanítványai Szerbiában a Mediterrán-kupán, Derekas Szilárd és Dodog Szabolcs legénysége pedig Montenegróban a Montenegró-kupán méri össze erejét különböző korosztályos válogatottakkal, addig Tóth Kálmán és Keszthelyi Tibor együttese Mecsekalján vesz részt nemzetközi tornán.

Az augusztus 26. és szeptember 2. között Fehéroroszországban, Minszkben megrendezésre kerülő, Férfi Junior Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott Brazília, Horvátország és Szerbia nemzeti együtteseivel csap össze a háromnapos, pécsi viadalon.

Csapatok: Brazília, Horvátország, Magyarország, Szerbia

A program

Augusztus 3., péntek:

18:00 Szerbia-Horvátország

Augusztus 4., szombat:

11:00 Magyarország-Brazília

18:00 Horvátország-Brazília

19:30 Magyarország-Szerbia

Augusztus 5., vasárnap:

09:30 Szerbia-Brazília

11:00 Magyarország-Horvátország

 Forrás: mvlsz.hu 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek