Hírek

Iván Bence ezüstérmet szerzett az Eb-n

Úszás

2018. augusztus 15.

A dublini paraúszó Európa-bajnokságon a PSN Zrt. két sportolója, a paralimpiai bronzérmes Konkoly Zsófia és Iván Bence több számban is rajtkőre áll.

Iván Bence ezüstérmet szerzett az Eb-n

Iván Bence a paraúszó Európa-bajnokság egyik pozitív meglepetéseként 50 méter pillangóúszásban is felállhatott a dobogóra, harmadikként csapott ugyanis célba. Edzője, Jancsik Árpád nagyon elégedett a pécsi sportoló eredményével:

- Hatalmas egyéni csúcsokat úszott a kontinensviadalon, nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Azt gondolom, hogy sokan felemelték a fejüket az úszását látva, nagyon megérdemelte az érmeket – árulta el a tréner.

Konkoly Zsófiának ugyan a 100 méteres pillangóúszás nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, de 400 méter gyorsúszásban kiemelkedően nagy időt teljesített.
- Zsófinak nehéz volt felállnia a lelki hullámvölgyből a 100 méteres pillangóúszás után, de hatalmasat harcolt 400 gyorson, amelynek bronzérem lett az eredménye. Nagyon elégedett vagyok vele is, jó irányba halad a fejlődése, emellett mindkét pécsi úszóra felfigyelt a szövetségi kapitány is, ami komoly elismerés mindenki számára – foglalta össze az Eb tapasztalatait Jancsik Árpád.KORÁBBAN ÍRTUK:


Iván Bence 200 méteres vegyesúszásban harmadik legjobb idővel került a döntőbe, ahol még egy helyen javítani tudott, így ezüstérmet szerzett a kontinensviadalon.

- Akkor hittem el, hogy megszerezhetem a második helyen, amikor befordultam az utolsó 50 méterre és láttam, hogy az ötös pályán úszó srác le van maradva. Nagyot mentem, nagyon harcoltam, amelynek az eredménye egy hatalmas egyéni csúcs lett, nagyon örülök az ezüstéremnek – árulta el a pécsi úszó.

Konkoly Zsófia 100 méteres gyorsúszásban ötödik helyen végzett.

Mindkét sportoló rajtkőre áll szerdán is, Konkoly Zsófiának 100 méteres pillangón szoríthatunk (ebben a számban szerzett bronzérmet a paralimpián), Bence pedig 100 méteres mellúszásban indul. A döntők magyar idő szerint 19 órakor kezdődnek.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek