Hírek

Konkoly Zsófia licittel segített sporttársán

Úszás

2018. szeptember 7.

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron még augusztusban bocsátotta árverésre a világbajnokságon használt fegyverét, amelyre a PSN Zrt. paralimpiai bronzérmes úszójától, Konkoly Zsófiától érkezett a legmagasabb licit.

Konkoly Zsófia licittel segített sporttársán
Az összeggel a rákkal küzdő kajakos, Tóth Róbert németországi kezeléséhez járultak hozzá.

- Nem ismerem személyesen Róbertet, de miután elolvastam a történetét, egyértelmű volt, hogy segítek egy sporttársnak. Ezért felajánlottam a kardomat, az árverésen több mint negyvenen licitáltak - árulta el az átadáson a vívó.

A vb-n használt kard árverezése 50 ezer forintról indult, végül 210 ezer forintnál állt meg. Konkoly Zsófia Pécsről utazott el Budapestre, hogy átvegye Szilágyi Árontól a kardot a fegyvert gyártó PBT budapesti boltjában.

- Háromszor vagy négyszer is licitáltam, nagyon izgultam, nehogy valaki többet ajánljon nálam. Nagyon örülök, hogy végül én vihetem haza a kardot, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy egy világ- és olimpiai bajnok fegyvere lehet az övé. A Rióban megszerzett bronzérmem után édesanyámmal azon gondolkodtunk, hogy a pénzből jó lenne valakin segíteni, majd augusztusban megláttam Áron posztját és úgy gondoltam, hogy ez az összeg biztos, hogy jó helyre megy és életmentő is lehet. Mindent megtettünk, hogy minél magasabb legyen a licit összege, de közben el kellett utaznom az Európa-bajnokságra, így onnantól minden édesanyámon múlt, de sikerült és ennek nagyon örülök - árulta el a pécsi sportoló, aki hozzátette, elég jó érzés, hogy egy kétszeres olimpiai bajnok fegyverét tarthatja a kezében.

Fotó forrása: STRONGAA
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 20.

Február 25-én tartják a kori diákolimpiát

Atlétika 2019. február 19.

Jó úton halad az atléta

Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt