Hírek

A felsőházat célozták meg a fiatal pólósok

Vízilabda

2018. szeptember 7.

Augusztus utolsó hétvégéjén felkészülési tornákon vettek részt a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályának csapatai, mindegyik korosztály kiválóan szerepelt a megmérettetéseken.

A felsőházat célozták meg a fiatal pólósok

Lukács Gergely szakosztályvezető szerint pécsi szempontból szakmai és eredményességi oldalról tekintve is remekül sikerültek a felkészülési tornák. Különösen nagy öröm a 2006-os és 2008-as korosztályok győzelme, ezek a sikerek azt támasztják alá, hogy jó úton halad az utánpótlás-nevelés Pécsett.

A serdülő korosztály Szlovákiában ugrott medencébe, hogy összemérje erejét és felkészültségét a résztvevő csapatokkal, a pécsi pólósoknak többek között Ukrajna serdülő válogatottjával és a házigazda felnőttcsapatával is meg kellett mérkőzniük. Surányi László tanítványai végül a negyedik helyen végeztek, a torna legjobbjának pedig a pécsi Palatinus Eriket választották. A 2004-ben vagy annál később született korosztály képviselőire Békéscsabán várt öt mérkőzés, amelyből hármat sikerült megnyerniük a PSN Zrt. pólósainak. Török Viktor elégedett volt a csapatával, mint mondta, kemény alapozó időszakon vannak túl a sportolók, a kupa pedig jó alkalmat adott arra, hogy összekovácsolja a játékosokat és felkészüljenek a szeptember 14-16. között Pécsett megrendezendő kvalifikációs tornára, amelyen nem titkolt célja a pécsieknek, hogy a felsőházba kerüljenek. A 2006-os korosztály is Békéscsabán ugrott medencébe, a Balázs Bence irányította gárda amellett, hogy a tabella élén végzett, a torna gólkirálya a PSN Zrt. pólósa, Krutki Marcell lett, a szakmai zsűri pedig a szintén pécsi Boskovics Lukát választotta a legjobb játékosnak. A legfiatalabbak, a baby korosztály vízilabdázói Szentesen 11 csapatos tornán vettek részt, amelyen a pécsiek nem találtak legyőzőre, így nagy motivációval kezdhetik majd el a gyerekek a bajnoki pontvadászatot.

A PSN Zrt. vízilabda szakosztálya várja a 2007-2011 között született gyerekek jelentkezését a csapataiba, a leendő pólósokat hétfőn, szerdán és pénteken délután 6 órától várja Arató Zoltán edző a Hullámfürdőben.

Részletes beszámolók:

MEMORIAL JURAJA KRAJCIKA TOURNAMENT

Serdülő korosztály (2002-ben születettek és annál fiatalabbak)

Topolcany, Szlovákia

edző: Surányi László

Eredményeink:

Hornets Kosice – Pécs                                9-9

Pécs – Topolcsány 2002                             5-4

Ukrán 2002-es válogatott – Pécs             6-5

Pécs – Topolcsány felnőtt                         5-6

Nováky – Pécs                                             9-4

Torna végeredménye:

 1. Ukrán 2002-es válogatott
 2. Nováky 2002
 3. Topolcsány felnőtt
 4. PSN Zrt. Pécs 2002
 5. Hornets Kosice 2002
 6. Topolcsány 2002

A torna legjobb játékosának a pécsi Palatinus Eriket választották.

Surányi László edző:

 • - A PSN Zrt. serdülő vízilabdacsapata 2018.08.23. és 2018.08.26. között Szlovákiában, Topolcsányban felkészülési tornán vett részt. A 2002 és fiatalabb csapatoknak meghirdetett vízilabdatornán 6 csapat szerepelt, körmérkőzéses jelleggel minden csapat játszott mindegyikkel. Pénteken és szombaton kettő, vasárnap egy találkozót játszottunk. Szoros mérkőzéseket játszottunk minden csapattal, ami nagyon jól szolgálta a felkészülésünket.  1 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség volt a mérlegünk. A tornán a negyedik helyen végeztünk. Szerettünk volna előkelőbb helyen zárni, de még nagyon az év elején járunk és még a játékunk nem volt túl eredményes. Tapasztalatszerzésnek viszont tökéletes volt, nagyon jól szolgálta a felkészülésünket a szeptember közepén lévő kvalifikációs tornára.

 

SWIETELSKY TORNA

Gyermek I korosztály (2004-ben születettek és fiatalabbak)

Békéscsaba

edzők: Török Viktor, Kovács Krisztián

Eredményeink:

Békéscsaba – Pécs                        10-5

Pécs – Székesfehérvár                 10-3

Pécs – Oázis                                   9-3

Pécs – Debrecen                           10-11

Pécs – Székesfehérvár                 8-5

Végeredmény:

 1. Debrecen
 2. Békéscsaba
 3. Pécs
 4. Székesfehérvár
 5. Oázis

Török Viktor edző:

 • - A 2004-2005-ös korosztállyal vettünk részt a tornán, ami az alapozó időszak 4. hetére esett. 5 mérkőzés várt ránk, amire nagy szükségünk volt, mert előtte nem játszottunk még felkészülési mérkőzéseket. Kemény alapozó munkából érkeztünk a tornára, ami az első mérkőzésen látszott leginkább a csapaton, utána mérkőzésről-mérkőzésre javuló formát mutatott a társaság. Első napon a hazai csapattól a torna nyitómérkőzésén, egy kissé megilletődött játékkal viszonylag sima 10-5-ös vereséget szenvedtünk, ezután sikerült a Fehérvárt 10-3-ra magabiztosan két vállra fektetni. Második napon az Oázis csapata ellen remek játékkal és stabil védekezéssel győztesen hagytuk el a medencét (10-3), így jöhetett a jó erőkből álló, felsőházas (későbbi győztes) Debrecen elleni elődöntő. Egy végletekig kiélezett, fordulatos mérkőzésen 11-10 re alul maradtunk, de a csapat hozzáállását és küzdeni akarását öröm volt látni. A bronzcsatában ismét a Fehérvárral néztük farkasszemet, és újfent végig kézben tartva a mérkőzést 8-5-ös győzelemmel megszereztük a harmadik helyet. Összességében elégedettek lehetünk, mert ebben az összeállításban még nem szerepelt együtt a csapat tétmérkőzésen, ennek tükrében bizakodásra adhat okot a mutatott játék. Nem mellesleg három meghatározó játékosunk nem tudott velünk tartani a tornára (ketten a serdülő csapatot erősítették, egy családi elfoglaltság miatt), az ő jelenlétük biztosan sokat segít majd a gárdának a későbbiekben. A mérkőzések mellett a csapat összekovácsolására és a még jobb csapatszellem kialakítására is remek alkalmat nyújtott ez a pár nap, mivel a 2006-2007-es korosztállyal együtt vettünk részt a megmérettetésen, így ebből a szempontból ez még hasznosabbnak mondható. Összességében az eredményektől függetlenül minden szempontból hasznos napokat tölthettünk el Békéscsabán, amit szeretnénk megköszönni a PSN Zrt.-nek, hogy lelehetőség biztosított rá. Reményeink szerint a kvalifikáció sikeres megvívásához nagy segítséget nyújtott ez a pár mérkőzés.

 

SWIETELSKY TORNA

Gyermek III korosztály (2006 és fiatalabb)

Békéscsaba

edzők: Balázs Bence, Jakab Dániel

Eredményeink:

Pécs – Szeged                                13-9

Ybl – Pécs                                       5-11

Pécs – Sopron                               17-2

Pécs – Gyula                                  19-3

Békéscsaba – Pécs                        5-11

Torna végeredménye:

 1. PSN Zrt. Pécs
 2. Ybl
 3. Szeged
 4. Békéscsaba
 5. Sopron
 6. Gyula

Torna gólkirálya: Krutki Marcell (PSN Zrt. Pécs)

Torna legjobb játékosa: Boskovic Luka (PSN Zrt. Pécs)

Balázs Bence edző:

 • - A 2006-os korosztállyal augusztus 24-26. között egy Békéscsabán megrendezett utánpótlás tornán vettünk részt 18 játékossal. A felkészülési torna célja az volt, hogy a bajnokság kezdete előtt ráhangolódjanak a gyerekek a rájuk váró kemény szezonra, illetve, hogy a csapatösszhang, kohézió minél jobb legyen a szezon kezdetéig. A 12-13 éves gyerekek, akik szorgalmasan végigedzették az alapozó időszak 3-4 igen megterhelő hetét, nagyon izgatottan és nagy reményekkel várták a tornát. Az első mérkőzésünket pénteken délelőtt játszottuk a csoportunkban talán legnagyobb ellenfélnek számító Szeged ellen, amelyen 13-9-re győztünk. A mérkőzésen mindenki sok játéklehetőséget kapott, és mindenki keményen, magabiztosan, fegyelmezetten játszott. A 9 kapott gól nem jellemző a csapatra, de ez betudható annak, hogy főként az eddig csereként játszatott játékosok vitték a hátukon a csapatot. A péntek délutáni mérkőzésünket az YBL csapatával játszottuk, ahol 5-10 es arányban diadalmaskodtunk. Az összecsapás pozitívuma volt, hogy a délelőtti magas kapott gólszámot sikerült leredukálni a fegyelmezettségünknek köszönhetően. A 2 mérkőzésünk között a gyerekek a helyi strandon pihenhették ki a fáradalmaikat. A szombati napon kipihenten nekivágtunk a 3. összecsapásnak, amelyen 17-2-es fölényes győzelmet arattunk a Sopron ellen. A mérkőzésen 9 játékos lőtt gólt, ez csapatépítés és a motiváció szempontjából nagyon fontos és hasznos mérkőzés volt. A délutáni órákban Gyula együttesével játszottunk, ahol gólzáporos mérkőzésen 19-3-as végeredménnyel zártunk. Ezen a mérkőzésen is mindenki nagyon sok játéklehetőséget kapott, gyakorolhatott egy könnyebb ellenféllel szemben. A szombati sikeres napot egy strandolással koronáztuk meg, majd egy bőséges vacsorával zártuk. Az utolsó napunkon egy mérkőzés várt ránk, a hazai Békéscsaba ellen szállhattunk vízbe. A hazai közönség sem tántorította el a csapatot a győzelemtől, hiszen 11-5-ös magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon büszkék lehetünk Krutki Marcellra, aki a torna gólkirálya lett, illetve Boskovic Lukára, akit a torna legjobb játékosának választottak. A csapatunkra, ha lehet még inkább büszkék vagyunk, nagyon keményen dolgoztak az elmúlt időszakban, megérdemelték a tornagyőzelmet. A kemény munka nem áll meg, a motiváció, a lelkesedés, a szorgalom megvan, dolgozunk tovább, hogy a bajnokságban minél jobban szerepeljünk. Hajrá Pécs!

 

TAKARÉK KUPA

Baby I korosztály (2008 és fiatalabb)

Szentes

edzők: Pauer Fanni, Arató Zoltán, Krizsán András

Eredményeink:

FTC – Pécs                                      4-5

Pécs – Békéscsaba                       13-4

Pécs – Szentes                               9-4

Dunaújváros – Pécs                      1-14

HVSC – Pécs                                   0-13

Szombathely – Pécs                     2-7

Végeredmény:

 1. PSN Zrt. Pécs
 2. Szombathely
 3. Szentes
 4. Kaposvár
 5. FTC
 6. Hódmezővásárhely
 7. Békéscsaba
 8. Dunaújváros fiú
 9. Csongrád
 10. Dunaújváros lány
 11. Szentes lány

 

Krizsán András edző:

 • - A gyerekek komoly alapozó edzéseken vettek részt naponta két alkalommal a hét 5 napján. Azért utaztunk el erre a szentesi tornára, hogy kicsit megtörjük az edzések monotonitását. Nem erre a tornára készültünk, a torna elején ez meg is látszott egy kicsit a gyerekeken. Viszont folyamatosan belejöttünk a játékba, és nagyon szépen összeállt a védekezésünk, mutatja ezt az is, hogy az utolsó három találkozónkon összesen három gólt kaptunk. Tudtuk, hogy erős csapatunk van, de rajtunk kívül ott volt az AVUS, FTC, SZENTES csapata is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy mi nyertük a tornát. Nagy motiváló erő ez a gyerekeknek és egyben jó visszajelzés ez nekünk, edzőknek is.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek