Hírek

Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke

Vízilabda

2018. szeptember 30.

A pozíciójáról lemondó dr. Kemény Dénest a kétszeres olimpiai bajnok váltja az elnöki székben.

Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke
A Magyar Vízilabda Szövetség rendkívüli közgyűlését a Duna Aréna konferenciatermében tartották vasárnap. Az ilyenkor szokásos procedúra után az elnöki tisztet 2012 óta betöltő, 2018. szeptember 30-ai dátummal lemondó dr. Kemény Dénes kapott szót, aki elmondta: „A mai nappal befejezem elnöki tevékenységemet. Köszönöm az elmúlt huszonkét év óriási élményeit, melyeket átélhettem, játékosoknak, edzőknek, játékosoknak, klubvezetőknek és sportdiplomatáknak, mindenkinek, akik ezekhez a sikerekhez és élményekhez hozzájárultak. Fantasztikus 22 év volt! Köszönöm továbbá a rengeteg szeretetet a családomnak, a szurkolóknak - ez annyi erőt adott nekem, hogy ma is egészségesen állhatok itt. Eredményes elnökválasztást és fantasztikus sikereket kívánok a magyar vízilabdának!"

Az elnöki posztra az egyedüli jelölt a kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok Vári Attila volt, aki a választást megelőzően ismertette elnöki programját.

A rendkívüli közgyűlés ezt követően nyílt szavazással döntött, és egyhangúlag Vári Attilát választotta a Magyar Vízilabda Szövetség elnökéül.
 
„Nagyon szépen köszönöm a bizalmat! Amikor lemondott Dénes, és többen megkerestek, hogy vállaljam el az elnöki pozíciót, megfogadtam, hogy szeretnék harcolni a magyar vízilabdáért. Köszönöm a kluboknak, hogy minden információval elláttak és készségesen, bizalommal álltak hozzám. Nagyon sok embernek köszönhetem, hogy itt vagyok. Az első nagy lépés az volt, amikor édesanyám és édesapám 36 évvel ezelőtt levitt a Csasziba. Nem teljes a névsor, de szeretném megemlíteni Pék Gyula bácsit, Kovács Istvánt, Kemény Fecsó bácsit, Kemény Dénest és Ambrus Tamást. Megígérem, hogy a legjobb tudásommal és alázattal fogom szolgálni a magyar vízilabdát!" - fogalmazott Vári Attila.

Az új elnök megbízatása 2018. szeptember 30-tól 2020. október 22-ig szól.

Forrás: www.waterpolo.hu
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek