Hírek

Négy pécsi atléta az U16-os válogatottban

Atlétika

2018. október 1.

Második lett a magyar csapat az öt nemzet U16 viadalán, az elmúlt szombaton, Győrben.

Négy pécsi atléta az U16-os válogatottban

Napsütéses, de hűvös, szeles időben versenyeztek Magyarország, Horvátország, Csehország, Szlovénia és Szlovákia 16 éven aluli válogatottjai Győrben. A már nemzetközi szinten is jól ismert Olimpiai Sport Parkban 31 szám került lebonyolításra, melynek összesített pontversenyében a magyar válogatott a második helyen végzett. A sorrend: CZE 447 p – HUN 426,5 – SLO 265 – CRO 248,5 – SVK 226 p.

A magyar válogatottat 4 országos bajnok pécsi atléta erősítette, akik az egész éves versenyeredményeik alapján kerültek beválogatásra a keretbe.

A legeredményesebb pécsi versenyző Garamvölgyi Petra, aki 2. helyen végzett rúdugrásban, 320 cm-rel. Nagyobb magasságon Petra nem folytatta a versenyt sérülése miatt. Idei legjobbjával toronymagasan nyerhette volna a versenyt, de van az a pillanat, amikor a jövő érdekében a jelenben áldozatot kell hozni. Petrának külön gratulálunk az adott helyzetben tanúsított lelki helytálláshoz is, az eredményei mellett!

Brunner Hugó 4. helyen végzett fiú távolugrásban, hatalmas egyéni csúccsal, 670 cm-rel, nagyon erős mezőnyben, a mezőny legfiatalabb tagjaként (első éves serdülő). A 2 magyar távolugró fiú (Brunner Hugó és Monoki Benjamin) teljesen azonos eredményt ért el a verseny utolsó (6.) sorozatában, egymást követő ugrásaikkal, ami mindkettejük részéről egyrészt kiemelkedő egyéni csúcs, másrészt nagy motivációs erő a jövőre nézve: méltó vetélytársak lehetnek éveken át. A magyar párbajt a lelátón is nagy ovációval fogadták, igazán jó verseny volt.

Skriván Bíbor leány 100 m-en 6. helyen végzett 12,51 mp-es idővel, és a leány 4×100 m-es váltó tagjaként a váltóval 3. helyen zárták a versenyt.

Schmidt Bence (szintén első éves serdülő) a fiú 4×100 m-es váltó tagjaként a váltóval 2. helyen zárta a versenyt.

A teljes magyar válogatott csapat a 2. helyen végzett, a szokás szerint erős mezőnyt felsorakoztató csehek mögött 20 ponttal.

GRATULÁLUNK a pécsi versenyzőknek és a teljes magyar válogatottnak az eredményekhez, és az egész éves teljesítményükhöz! 

Nevelőedző: Fekete Viktória
Felkészítő edzők: Putsay Zoltán, Völgyi Erzsébet

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán