Hírek

Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke

Vízilabda

2018. október 5.

A PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila váltja az elnöki székben a pozíciójáról lemondó dr. Kemény Dénest.

Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke

A PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila váltja az elnöki székben a pozíciójáról lemondó dr. Kemény Dénest.

A Magyar Vízilabda Szövetség rendkívüli közgyűlését a Duna Aréna konferenciatermében tartották szeptember 30-án. Dr. Kemény Dénes lemondása után az elnöki posztra az egyedüli jelölt a kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok Vári Attila volt, aki a választást megelőzően ismertette elnöki programját. A közgyűlés nyílt szavazással döntött, és egyhangúlag a PSN Zrt. vezérigazgatóját választotta a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének.

- Amikor Dénes lemondott és többen megkerestek, hogy vállaljam el az elnöki pozíciót, megfogadtam, hogy szeretnék harcolni a magyar vízilabdáért. Köszönöm a kluboknak, hogy minden információval elláttak és készségesen, bizalommal álltak hozzám. Nagyon sok embernek köszönhetem, hogy itt vagyok. Rengeteget kaptam a magyar vízilabdától, szeretnék valamennyit visszaadni ebből.  Megígérem, hogy a legjobb tudásommal és alázattal fogom szolgálni a magyar vízilabdát! - fogalmazott Vári Attila.

A kétszeres olimpiai bajnok kiemelte, hogy dr. Kemény Dénes munkájának sikere megkérdőjelezhetetlen, de emellett szeretne a huszonegyedik század kihívásainak megfelelő változtatásokat is bevezetni a magyar vízilabdázás szakmai hátterében.

- Tudományalapú szakmai fejlesztést szeretnék a vízilabdázás minden területén, amely ugyan eddig is jelen volt, de nem a teljes vertikumban. Az a célom, hogy kisebb legyen a kilengés az eredményességben. Óriási szövetség lettünk, rengeteg feladattal, hatósági jogkörrel, ami jelentős tudást és adminisztrációt igényel. Ezen szeretnék finomhangolást végezni, úgy is fogalmazhatok, hogy egy nagyon jól működő cégben szemléletváltást tervezek – mondta Vári Attila.

Az új elnök immár 2010 óta vezeti a több mint háromszáz munkavállalót foglalkoztató PSN Zrt.-t, amely többek között létesítményüzemeltetéssel, rendezvényszervezéssel, beruházásokkal és az ország legnagyobb sportiskolájának menedzselésével foglalkozik. Vári Attila kiemelte, hogy a két pozíció nemhogy nem zárja ki egymást, hanem erősíti egyik a másikat.

- Közel 8 éve olyan feladatot vállaltam el itt Pécsett, amely nagy felelősséggel jár, hiszen többek között 1500 gyermek sportolásáért felelünk, akik a hazai sporttörténelemben páratlan módon már paralimpiai, nyári és téli olimpiai érmeket is szereztek. Azt gondolom, hogy a különböző események kapcsán szerzett tapasztalataim, a más-más sportágakból érkező kollégák és impulzusok csak erősíteni tudnak az elnöki feladataim elvégzésében, amely társadalmi tisztség, így továbbra is dolgozni fogok a pécsi sport fejlődéséért – zárta a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek