Hírek

Rátgéber László Magyar Fiatalokért-díjat kapott

Kosárlabda

2018. november 19.

A kiváló kosárlabdaedző mellett Halzl József, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke részesült még elismerésben.

Rátgéber László Magyar Fiatalokért-díjat kapott

Novák Katalin a hétfői budapesti díjátadón arról beszélt, hogy fiatalokkal foglalkozni az egyik legszebb és legnehezebb feladat. Szép feladat, mert a fiatalokban ott van a jövő, hatni lehet az életük alakulására, ugyanakkor nehéz is, mert ez óriási felelősséget jelent, valamint a fiatalok kérdeznek, vitatkoznak és kritizálnak is – fejtette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Kiemelte, olyan fiatalokra van szükség, akik megállják a helyüket az életben a saját mércéjükhöz képest, valamint a nemzeti és nemzetközi versenyben is. Felelős, saját magukért és a közösség iránt is felelősséget vállaló fiatalokra van szükség – mondta.

Novák Katalin a díjazottakat méltatva azt mondta: Rátgéber László élete is olyan mintát mutat, amelyből jó merítkezni, nyomdokain jó járni, át tudta adni a sport iránti szenvedélyt, és bebizonyította, hogy a sport nem csak a fizikumot erősíti, hanem a szellem és a jellem formálásához is hozzájárul.

A másik díjazottról szólva elmondta: Halzl József egész élete magáért beszél és hitelessé teszi személyét, a Rákóczi Szövetségen keresztül sokat tett a határon túli magyarok önbecsüléséért, az anyaországban élőknek pedig tudást adott róluk. Ez nagyon fontos volt, mivel legalább egy generáció úgy nőtt fel, hogy nem tudta, a határon túl is élnek magyarok – jegyezte meg az államtitkár.

Halzl József 1933-ban született Győrben, Budapesten szerzett gépészmérnöki diplomát, majd egyetemi doktori címet. 1989 óta a Rákóczi Szövetség kötelékében munkálkodik, annak örökös tiszteletbeli elnöke.

Rátgéber László 1966-ban született a szerbiai Újvidéken.
Ő az egyetlen magyar kosárlabdaedző, aki a női és férfi felnőtt válogatottnak is volt a szövetségi kapitánya.

Az irányításával nyílt meg idén Pécsen az utánpótlásnevelést segítő Nemzeti Kosárlabda Akadémia.

A Magyar Fiatalokért díjat idén második alkalommal adták át. Az elismeréssel a fiatalokért kiemelkedő munkát végző szakemberek tevékenységét díjazzák. A díj egy fából készült emlékplakett, amelyet fiatal iparművészek, Gelley Kristóf és Mátyás Zoltán terveztek.

Forrás: bama.hu

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 18.

Közel 100 érmet szereztek úszóink

2018. december 18.

Gyertek korizni!

Lövészet 2018. december 17.

Csonka Zsófia magabiztos sikere

Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n